Screenshot: Pavel Zhuravlev
OD PONOSA DO TEŠKOG RAZOČARANJA

'ZAGREBAČKI SKANDAL' OBILAZI CIJELI SVIJET 'To je naprosto sramotno! Riskirao sam život protiv Mirka Filipovića pa ostao bez krvavo zarađenog novca!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2016. 22:19

Jedan od najboljih ukrajinskih boraca Pavel Zhuravlev novi je u nizu razočaranih gladijatora koji su progovorili o neisplaćenim honorarima na K-1 Finalu koji je 2013. godine održan u zagrebačkoj Areni.

33-godišnji Ukrajinac je tada stigao do polufinala gdje ga je izbacio kasniji pobjednik Mirko Filipović. Bio je to sjajan okršaj, prava poslastica za publiku nakon koje je Zhuravlev iz Zagreba otišao ponosan i zadovoljan. No, uslijedilo je veliko razočaranje.

Ukrajinac koji je danas član Gloryjevog rostera i prvak FFC-a u poluteškoj kategoriji samo je jedan u nizu boraca koji više od od tri i pol godine čekaju na svoj mukotropno zarađen novac.

K-1 mu nikada nije platio iznos od 50 tisuća dolara koliko je prema ugovoru iznosio plasman u polufinale, piše Fight Site, ali Zhuravlev se ne misli predati i odustati od krvavo zarađene plaće.

"Zašto bih odustao? To je moj krvavo zarađeni novac koji mi nije plaćen. Odradio sam dva meča u istoj večeri, borio se protiv najboljih boraca svijeta, potrošio sam gomilu novca i vremena na pripreme za taj K-1 WGP Finale. Svaki put kada ulazite u ring s borcima kalibra Mirka Filipovića vi riskirate svoj život. Za tako nešto očekujete da ćete biti pošteno plaćeni", izjavio je ogorčeni Ukrajinac i dodao da se radi o prvoklasnoj sramoti i skandalu neviđenih razmjera.

"To je naprosto sramotno jer se radi o promociji koja je nekoć bila simbol čitavog sporta. Ne razumijem kako tim ljudima nije neugodno. Skrivaju se i ne javljaju na telefone. Pokušao sam kontaktirati ljude iz K-1 na razne načine. Među ostalim i telefonski i e-mailom. Nikada nisam dobio nikakav odgovor. Nisu mi se čak niti ispričali što me nisu platili. Izuzetno sam razočaran činjenicom da sam prevaren od strane tako slavne promocije. K-1 je oduvijek bio moj glavni cilj u karijeri. Radi se o legendarnoj kick boksing promociji koja je bila simbol čitavog sporta. Ovo što su učinili nakon posljednjeg K-1 WGP Finala sudionicima, a među njima i meni, je sramotno. Čak nam nakon svega nisu niti objasnili zašto nam novac nije sjeo. Samo su nestali."

Iako je od Finala prošlo tri i pol godine, Zhuravlev ne odustaje…

"Predsjednik K-1 Mike Kim je obećao isplatu od 50 tisuća dolara tijekom ožujka 2013. godine. Prošlo je više od tri godine i sada mi se isplata čini kao čudo. No, ja vjerujem u čuda i vjerujem da ću dobiti novac. Trenutačno nisam u kontaktu s ljudima iz K-1 organizacije".

Linker
28. travanj 2024 09:01