BK Leonardo
ČISTO KAO SUZA

BOMBARDER IZ VRBANJE KORAK PO KORAK GRADI PROFESIONALNU KARIJERU 'Žao mi je što ga nisam nokautirao jer sam ga u tri navrata dobro uzdrmao'

BOMBARDER IZ VRBANJE Hrvoje Sep je u Linzu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao dosad najopasnijeg suparnika, Gruzijca Levana Luhutašvilija
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. listopad 2017. 15:44

U nogometu je 3:0 sinonim za mirnu, uvjerljivu, kao suza čistu pobjedu. Drukčije nije ni u boksu. Hrvoje Sep, naš poluteškaški profesionalac, trenutačno ima baš to. Omjer 3-0 u profi-karijeri, do kojeg je došao sudačkom odlukom 3:0 minule subote u Linzu. Bombarder iz Vrbanje jednoglasnom sudačkom odlukom trojice sudaca (58:55, 58:55, 58:55) svladao je dosad najopasnijeg suparnika, Gruzijca Levana Luhutašvilija.

Fantastična obrana

Istini za volju, u taboru hrvatskog borca ostat će žal što Gruzijca nije pobliže upoznao s tvrdoćom austrijskog ringa. Poglavito što ga je “imao” u petoj i šestoj rundi. Ne baš na konopcima, jer to bi bilo preuveličavanje, ali Luhutašvili se vidljivo teže kretao ringom u posljednjim dionicama meča.

- Imao je Sep priliku dovršiti ga prije, makar se pokazalo da je Gruzijac stvarno čvrst borac - spominje Sepov trener i menadžer Leonard Pijetraj.

- Ima opasan desni kroše pa je trebalo pripaziti. Međutim, pobjeda ni jednog trenutka nije bila upitna. Ali da, trebao ga je rušiti, tu sam jedino malo nezadovoljan. Sep je pogriješio što je dolazio preblizu. Opet, s druge strane, Hrvojeva je obrana bila fantastična. Možda je trebao češće kontrirati jer je suparnik puno promašivao. Tu sam vidio ključ za mogućnost pobjede i prije bodovanja sudaca - veli Pijetraj.

Pod obranom našeg poluteškaša trener je vrlo vjerojatno mislio na sjajnu Hrvojevu eskivažu. Gotovo je nevjerojatno koliko je puta Gruzijac široko bacao udarce, pokušaji koji su odlazili u prazno. Ako spomenemo takvih 30-ak pokušaja, vjerojatno nismo puno pogriješili u izračunu. U većini se slučajeva Hrvoje jednostavno saginjao, izbjegavao udarce, iskazivao, između ostalog, i puno veću brzinu.

- Dobio sam ono što smo tražili - prva je Sepova reakcija.

Pripreme u Kanadi

- Tražili smo atraktivnog i jakog suparnika, s kojim ćemo napredovati na rang-ljestvicama, ali i ostaviti dobar dojam na promotere. Druga je stvar što sam želio i nokaut. Opet, bio sam svjestan rizika u tom pogledu jer sam se borio sa suparnikom koji je imao četiri pobjede u četiri borbe, sve nokautom. Iznimno je čvrst, ali svejedno mi je žao što nisam uspio jer sam ga u tri navrata dobro uzdrmao.

Najbitnije je i da je Sep iz dvoboja, osim kao pobjednik, izašao i bez ozljede, zanemarimo li manju bol u desnoj šaci. Ujedno, za danas je planirano polijetanje za Kanadu, na novu rundu priprema jer borba u Linzu nije bila posljednja ove kalendarske godine.

- To je plan, još jedna borba ove godine ako stignemo, sljedeće krećemo punim ritmom. S još više mečeva - veli Sep.

REUTERS

Linker
26. travanj 2024 13:30