Ilustracija
 REUTERS/Adrees Latif / REUTERS
TO SE TRAŽI

FANTASTIČAN POČETAK PROFESIONALNE KARIJERE Hrvatski udarač nakon eskpresne pobjede uz smiješak poručio: 'Nisam se odmah ni otišao tuširati...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2017. 16:11

Tako brz, jednostavan i neuobičajeno kratak dvoboj za početak profesionalne karijere naš boksač Hrvoje Sep (29) teško da je mogao i zamisliti. Točno 40 sekundi. Toliko je trebalo da u ljubljanskom Tivoliju “legne” Milan Petrović. Manje od pet laganih udaraca, s tim da ni onaj koji je Srbina nokautirao (desni kroše) nije bio razvaljujući, najjači mogući.

Nakon takve borbe logično je upitati pobjednika je li bilo potrebe za tuširanjem nakon izlaska iz ringa?

- Nisam sam se ni išao odmah tuširati jer pogledao druge mečeve na FFC priredbi. Tek sam kasnije, reda radi, otišao pod tuš - jučer će kroz lagani smiješak Hrvoje Sep.

- Da, nisam se oznojio. Meč nije bio nimalo težak, žao mi je zbog toga.

To vjerujemo, ali nije ni vaša krivnja.

- Pripremao sam se za “pravi posao”, za 6 rundi. Pripremio sam se za borbu jakog tempa, želio sam napraviti atraktivan nastup. Bio kraj u prvoj ili šestoj rundi, manje je bitno, samo da bude atraktivno. Ovako je ispalo baš suprotno za gledatelje i to mi je malo žao, ali nadoknadit ću ja to sigurno.

Nešto u što ne treba sumnjati, a kudikamo je bitnije za Sepove navijače i poklonike boksa u Hrvatskoj je da je jedan naš borac sjajno počeo profesionalnu karijeru.

- Pobijediti je uvijek sjajno. Valja znati da je Petrović bio četvrti ili peti suparnik planiran za taj nastup u Ljubljani. “Uletio” je samo dva dana prije meča. Mi smo tražili puno, puno boljeg, jačeg suparnika, ali su svi odustajali. Petrović je bio zamjena za Srbina Sinišu Kondića, koji je čekićem slomio palac tri dana prije borbe.

Treba ponuditi novac

Hoće li vam nakon ovog nokauta za 40 sekundi biti još teže pronaći suparnika?

- Ne, nije u tomu stvar, već će moji promotori morati ponuditi više novca. Stvar je jednostavna, ljudi će doći, ali ih treba platiti. Imam već neke borbe na stolu, već ovog proljeća i valja samo odvagnuti koga, kada, ali vrlo brzo ću opet u ring.

Jedno će dodatno dignuti cijenu Hrvoja Sepa. Nokaut! Ovakve se boksače voli, traži i cijeni u profesionalnom boksu, u konačnici, bili ste nokauter u jednom dijelu amaterske karijere.

- Na početku karijere bio sam nokauter, kasnije sam to promijenio jer je u olimpijskom boksu važno osvajati bodove, a ne zbrajati nokaute. Ovdje je baš suprotno i apsolutno ću se truditi u svakom daljnjem meču to i napraviti - veli Sep.

Sljedeći Sepov nastup može se očekivati u lipnju u Francuskoj, a krajem godine u planu su i borbe u SAD-u i Australiji. Imajući u vidu njegovo dosadašnje iskustvo, 70-ak amaterskih mečeva i 30 nastupa u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), Hrvoje bi ubrzo mogao boksati i mečeve od osam rundi.

Linker
19. travanj 2024 19:30