Karim de la Plaine
'NEĆU O SVOTAMA, ALI...'

FILIP HRGOVIĆ NAJAVIO POHOD NA OLIMPIJSKO ZLATO I OTKRIO 'Smiješno je koliko zarađujem u odnosu na to kakve su zarade u drugim sportovima...'

Novac će doći kada dođu naslovi i ako budem dovoljno popularan. Sada, za početak sam maksimalno zadovoljan. Imam sve što mi treba
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2017. 12:12

Nije se dugo zadržao u Schwerinu. U kojem je slavio u drugom profesionalnom nastupu. Filip Hrgović dosta toga u životu radi brzo. Ekspresno je u Rigi izrigao vatru na Raphaëla Zumbana, baš kao što je u Njemačkoj pretukao Čeha Pavela Šouru. Bilo je to u petak navečer, već u subotu bio je u Zagrebu sa svojima na objedu.

Pobjeda nad Čehom doimala se ultralaganom, jednostavnom. Podudara li se to s doživljajem u ringu?

- Šour je bio dosta zahtjevniji od prvog suparnika. Iznenadio me je kako je krenuo - jučer će Filip.

- Ušao je hrabro, bez respekta, čak me jednom pogodio.

Uskoro i dvorana

Nije izgledalo bezopasno.

- Dobro me pogodio, u redu, nije bilo nešto strašno, ali me iznenadio i - probudio. Nedugo potom je sjeo taj desni direkt, moja specijalka. Nisam puno pokazao od boksa, nisam imao vremena. Ušao sam malo uspavano, no, završilo je da ne može bolje. Prva dva meča i prekidi u prvoj rundi, dosta spektakularno.

Uvijek je tako kada suparnik legne. Je li to sve za ovu kalendarsku godinu?

- Da, za 2017. sam gotov. Plan je da bih sljedeći meč imao 13. ili 20. siječnja, kroz sljedećih nekoliko dana ću znati točno.

Gdje se pripremate za borbe otkako ste u profesionalnom boksu?

- Pripreme za prva dva meča bile su u Berlinu, u kampu Teama Sauerland. U Zagrebu još nemam lokaciju za trening, ali se radi na tome. Gradonačelnik Bandić je obećao da će mi izgraditi dvoranu u Novom Jelkovcu. To je i moja želja, trenirati u Hrvatskoj i da iz Hrvatske napadnem jednog dana svjetski naslov, ako Bog da. Dvorana bi se brzo trebala početi graditi.

Spremanje za jake

Jeste li nestrpljivi glede nekog jačeg suparnika ili znate da početak mora biti ovakav? Ne podcjenjujemo Zumbana, ni Šouru, i za njih se valjalo pripremiti, ući ozbiljno u dvoboj, ali realno ste bolji od njih.

- Veselim se i spremam za nešto više. Je, ova dva suparnika nisu bila za podcjenjivanje, ali nisu ni bili na mojoj razini. Sve dosadašnje pripreme odradio sam kao da se spreman za naslov svjetskog prvaka. Ne spremam se zapravo za ove suparnike, nego za ono što mi dolazi kasnije, za teške mečeve. Zato sam počeo s ozbiljnijim sparinzima i treninzima, svjestan da me ubuduće čeka puno teži posao. Veselim se tome jer sam najbolji u najtežim mečevima.

Profesionalac ste, istina na početku, ali zarađujete li već nešto sada?

- Neću o svotama, zarađujem, ali to je smiješno u odnosu na to kakve su zarade u drugim sportovima, da ne govorim o svjetskim boksačkim prvacima. Meni je za sada dovoljno što mi je promotor omogućio sve uvjete za napredovanje. Novac će doći kada dođu naslovi i ako budem dovoljno popularan. Sada, za početak sam maksimalno zadovoljan. Imam sve što mi treba.

Kada ćemo vas gledati u Hrvatskoj, u Zagrebu? Znamo da ste to rekli na nedavnoj konferenciji za novinare, obećali, ali uvijek postoji bojazan da to nije samo u svrhu promocije.

- Ne, ne, nije promocija. U prvoj polovici sljedeće godine će sigurno minimalno jedan meč biti u Zagrebu. Da se mene pita, ja bih svaki dvoboj održao u Zagrebu, ali odluka je na promotorima. Makar, do sljedećeg ljeta bit će jedan barem meč u Zagrebu.

Igre i u ugovoru

Za konac, Olimpijske igre u Tokiju. One vas još uvijek zanimaju? Niste odustali?

- Apsolutno. U ugovor sa Sauerlandom stavio sam opciju da me puste na OI u Tokiju. Svakako da me Igre zanimaju. Olimpijsko zlato moj je velik, još uvijek neostvaren cilj. Ne mogu, naravno, tvrditi sa stopostotnom sigurnošću da će to biti, tko zna gdje ću biti za tri godine. Možda prestanem boksati, a možda budem svjetski prvak, ali sigurno da bih želio boksati u Tokiju - zaključio je Hrgović pred kojim su sada dva tjedna odmora u Zagrebu.

Linker
19. travanj 2024 14:08