Braća Toni i Josip Filipi (desno)
 Braća Toni i Josip Filipi (desno) / CROPIX
'SVE ME OVO JAKO FRUSTRIRA'

GROM IZ VEDRA NEBA - OGORČENI HRVATSKI PRVAK NAPRASNO PREKIDA KARIJERU 'Ništa u nas ne funkcionira kako treba! Nisam ničiji igrač, niti ću to biti!'

Piše: I. GjergjaObjavljeno: 05. rujan 2017. 13:59

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da se mladi zadarski teškaš Josip Bepo Filipi (25) ostavlja boksa. Za sada privremeno, za nadati se da će se brzo vratiti među konopce. Podsjetimo, riječ je o hrvatskom prvaku i suverenom vladaru svoje kategorije, srebrnom na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013, brončanom na Europskim igrama u Bakuu.

Što je razlog? Bepo još uvijek nije prebolio neodlazak na Europsko prvenstvo u Harkiv, kada je umjesto njega išao treći s državnog prvenstva.

- Iako kažu da vrijeme liječi sve rane, gorak okus je još uvijek prisutan jer sam ja trebao ići. To sam zaslužio, ali tako nije mislio onaj koji odlučuje, nema svrhe više se vraćati na to. Bio sam spreman kao nikad - kazuje Bepo.

Što sada?

- Bio mi je potreban odmor. Najbolje mjesto za to su rodne Sali. Jasno, veći dio ljeta sam radio jer malo koji boksač u Hrvatskoj može sebi priuštiti da ne radi, od nečeg se ipak treba živjeti. Uzimam predah od boksa, treba mi. Jednostavno, ništa u nas ne funkcionira kako treba. Uvijek se gledaju nečiji sitni interesi, a to mene ne zanima. Dapače, jako me frustrira. Želim samo trenirati, nastupati, cijelog sebe sam uložio u to, ali očigledno to nije dovoljno. Nisam ničiji igrač, niti ću biti. Ako moji dosadašnji rezultati nisu bili jamac da nešto vrijedim, onda u redu. Izvjesno vrijeme me sigurno neće biti, želja mi je okušati se u profesionalnim vodama, ali za to se treba puno toga poklopiti. Vidjet ćemo - rekao je Bepo.

Linker
21. travanj 2024 23:13