Josip Biletić/ Facebook
SUPERTEŠKA KATEGORIJA

HRVATSKA IMA NAJMANJE BRONCU Hrvatski boksač Josip Biletić u polufinalu Europskog prvenstva: 'Sada idemo na svjetskog prvaka!'

Piše: HinaObjavljeno: 24. listopad 2017. 19:46

Hrvatski boksač superteške kategorije Josip Biletić plasirao se u polufinale i osigurao najmanje brončanu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u turskoj Antaliji nakon što je u polufinalu prekidom u prvoj rundi pobijedio Ukrajinca Dmitra Galagana.

Biletić je ranije slavio jednoglasno na bodove Armenca Armana Mnatsakanjana, a protiv Ukrajinca je u četvrtfinalu, u izravnoj borbi za medalju, pokazao koliko je dominantan. Biletić je lanjski juniorski europski prvak, visok 197 cm i težak 105 kilograma, a u polufinalu će boksati s aktualnim svjetskim prvakom Azerbejdžancem Muhamedom Abdulajevim. U drugom polufinalu ove kategorije su Grk Nanitjanian i Turčin Ilyas.

"Prezadovoljni smo. Josip je odradio oba meča po planu i sada idemo na svjetskog prvaka Azerbejdžanca. Vjerujemo kako će i to Josip uspješno odraditi i stići u finale", rekao je izbornik Dragan Vidaić, koji je u Antaliju stigao s još pet boksača. Antonio Tkalčić (60 kg), Petar Cetinić 64 kg), Dario Petrić (75 kg), Matej Uremović (81 kg) i Domagoj Lovrečki (91 kg) su ubilježili poraze u početnim nastupima.

Biletićeva medalja je deveta ove godine za hrvatske boksače s velikih međunarodnih natjecanja.

Linker
27. travanj 2024 06:22