CROPIX
'TO SU TRAGIKOMIČNI KOMENTARI'

NAKON KONTROVERZNOG PRIJENOSA NA HTV-U STIGLA I REAKCIJA DRUGE STRANE Optužbe o namještanju su lažne, Pupeka podupire i papa!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2017. 16:49

Nakon Hrvatskog boksačkog, saveza koji se priopćenjem za medije ogradio od svega vezanog uz kontroverzni dvoboj u ringu mladog Zagrepčanina Luke Pupeka i nepoznatog francuskog mu suparnika, priopćenjem se oglasio i organizator dvoboja, koji je na sveopće čuđenje u udarnom terminu (subota, 22.00 sata) prenosila državna televizija.

Iz vrlo opširnog priopćenja izdvajamo:

"Nakon što su se u određenim hrvatskim medijima pojavile lažne optužbe o namještanju pobjede mladog Luke Pupeka, organizator Zagreb Boxing Explosiona odlučio se i službeno se očitovati o tom pitanju... Odbacujemo sve optužbe i neistinite tvrdnje po kojima je pobjeda boksača Luke Pupeka nad francuskim predstavnikom namještena. Luka Pupek je naslov WBC prvaka Mediterana osvojio potpuno zasluženo, u skladu s pravilima fair-playa i profesionalnog boksa.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

S obzirom na to da te lažne optužbe stižu iz Hrvatskog boksačkog saveza, koji nema ingerencije nad profesionalnim boksom, već nad amaterskim boksom, organizator je odlučio hrvatskoj javnosti pojasniti razliku između profesionalnog i amaterskog boksa, ali i pojasniti nadležnost WBC-a, koji je suorganizator ovog događaja.

WBC je najpoznatija i najveća organizacija profesionalnog boksa... WBC je prva i jedina svjetska organizacija koja strogo primjenjuje antidopinški program za prvih 15 boksača u svijetu. U svim zemljama u kojima WBC organizira događaje, dobiva podršku gradonačelnika, premijera, predsjednika države, kraljeva, a podupire ih i sâm Papa. Stoga su više nego tragikomični komentari prema kojima se osporava pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnika grada Zagreba jer je upravo to uobičajena praksa u svim svjetskim zemljama...

Zbog svega navedenog, smatramo da osobe koje su proteklih dana iznijele niz neistina i kleveta, nisu kompetentne ni prosuđivati ishod ovog meča jer je Luka Pupek profesionalni, a ne amaterski boksač, što je i te kako velika razlika".

U potpisu, Harry Gorian, promotor

Linker
26. travanj 2024 20:54