Arhivska fotografija
 Hannah Peters / Getty Images
PARKER VS RUIZ JR.

POČELO JE CJEPKANJE TEŠKE KATEGORIJE Za bivši naslov Tysona Furyja borit će se dva mlada borca, nokauter s Novog Zelanda i neporaženi Amerikanac!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 21. listopad 2016. 01:19

Novozelanđanin Joseph Parker (21-0, 18 KO) i Amerikanac Andy Ruiz Jr. borit će se za WBO naslov koji je zbog problema s depresijom predao bivši prvak Tyson Fury. Meč će se održati 10. prosinca ove godine u Aucklandu na Novom Zelandu, što će biti prva borba za teškaški naslov u toj zemlji, navodi Dan Rafael iz ESPN-a.

Parker je rangiran kao prvi izazivač u kategoriji po toj organizaciji, dok je Ruiz treći - na drugom se mjestu nalazi Vladimir Kličko čiji je cilj boriti se protiv Anthonyja Joshue za njegov IBF naslov i drugi naslov kojeg se Fury odrekao, onaj WBA organizacije. Taj je meč još uvijek upitan, budući da se nitko iz WBA dosad nije izjasnio hoće li ga sankcionirati ili ne. Stoga je nažalost vrlo realna opcija da Joshua svoj IBF naslov brani protiv Bugarina Kubrata Puleva 10 prosinca u Manchesteru, a Kličko se za praznu WBA titulu također u prosincu bori protiv Australca Lucasa Brownea. Kako WBC naslov drži Amerikanac Deontay Wilder, ovim bismo ishodom nakon dugo godina ponovno imali četiri "prvaka" teške kategorije.

Što se tiče meča Parkera i Ruiza, bilo što drugo od pobjede Novozelanđanina pred domaćom publikom bilo bi iznenađenje. Parker je uz Joshuu najveća nada teške kategorije, vrlo snažan, dobrog kretanja i relativno solidnog rezimea pa se tako među njegovim "žrtvama" može pronaći i čvrstog Carlosa Takama kojeg je svladao u prvoj polovici ove godine. S druge strane, Ruiz je relativno nepoznat izvan SAD-a, ima naoko lijep omjer bez poraza, ali se ne može podičiti ni jednom velikom pobjedom. Dugo je imao problema s prekomjernom težinom, ali je navodno znatno napredovao pod paskom legendarnog Freddyja Roacha. Usprkos tome, naš tip je na Parkera za kojeg očekujemo da do naslova dođe nokautom i tako postane prvi "kiwi" koji će postati svjetski prvak. Ili da budemo iskreni, jedna četvrtina svjetskog prvaka.

Linker
25. travanj 2024 04:55