Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
KONTROVERZNA PRIREDBA

ŠTO JE TO PRENOSIO HTV? Meč mladog Hrvata koji smo gledali u udarnom terminu podigao javnost na noge: On uopće nije registriran, ali čestitke HTV-u!

BOKS Priopćenje Hrvatskog boksačkog saveza u vezi s kontroverznom priredbom Zagreb Boxing Explosion
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. veljača 2017. 18:12

Hrvatski boksački savez danas se oglasio službenim priopćenjem za medije nakon niza komentara u vezi sa subotnjom borbom mlađahnog Luke Pupeka, navodno profesionalnog boksača, koju je, na opće čuđenje, prenosila nacionalna televizija, i to u udarnom terminu (subota, 22.00 sata).

Borba je izazvala polemike i prozivke pa su iz HBS-a reagirali priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

Ovim putem Hrvatski boksački savez kao krovna institucija za plemenitu vještinu u RH napominje da podržava sve afirmativne boksačke priredbe, ali se ujedno želimo ograditi od nepoćudnih i nepodobnih događanja, koji su, između ostalog, obilježili subotnju priredbu Zagreb Boxing Explosion, održanu u hotelu Westin u Zagrebu te emitiranu u živo u programu Hrvatske radio televizije. Hrvatski boksački savez sa svim svojim članicama i članovima zalaže se za poštovanje regulativa te doprinosa sportu uopće, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica.

Navedena profesionalna boksačka priredba i sve što se na njoj zbivalo nema nikakve veze s našim sustavom natjecanja te našim nacionalnim savezom, koji u posljednjih nekoliko godina bilježi povijesne uspjehe. Naši sportaši nastupaju i osvajaju medalje na olimpijskim igrama i europskim prvenstvima (olimpijska bronca i tri aktualna europska prvaka u boksu Hrgović - senior, Biletić - junior, Hlača - kadet). Napomenut ćemo da je prošle godine odlukom Svjetske boksačke organizacije AIBA-e omogućeno da se čak i profesionalni boksači mogu boriti pod našom paskom. No, mladi gospodin Pupek nije među 800 registriranih boksača i boksačica pri našem Savezu, niti je organizator te priredbe Harry Gorian povezan na bilo koji način s našim savezom.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Također, željeli bismo čestitati HRT-u što je ponovo počeo u kvalitetnim terminima prenositi boksačke mečeve te vjerujemo da će i boksači pod paskom HBS-a dobiti priliku pokazati svoju svjetsku klasu u živo u programu HRT-a kroz niz naših projekata od Regionalne lige, Svjetske boksačke lige do europskih i svjetskih prvenstava.

Ujedno pozivamo sve medije u podršci naših sportaša, koji vrijedno i mukotrpno treniraju i nastupaju po svjetskim ringovima. Tako se na kraju i zahvaljujemo medijima koji su u isto vrijeme prošle subote podržali kolo 1. hrvatske boksačke lige te finale boksačke Premier lige, u kojoj je slavila Slavonija, a koja se održala pred oko 500 gledatelja u Sesvetama."

U potpisu priopćenja su Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i Mladen Mikolčević, general u miru, dopredsjednik HBS-a.

Linker
20. travanj 2024 07:38