REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS
DOMINANTAN U SKORO SVIM RUNDAMA

TREĆE SLAVLJE U PROFESIONALNOJ KARIJERI ZA HRVOJA SEPA 'Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. listopad 2017. 10:04

Hrvoje Sep stigao je u subotu kasno navečer i do treće pobjede u profesionalnoj boksačkoj karijeri. U fantastičnom meču na borilačkoj priredbi Final Fight Championship u austrijskom Linzu hrvatski je poluteškaš jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca (58:55, 58:55, 58:55) pobijedio gruzijskog suparnika Levana Luhutašvilija.

Sep je dominirao u gotovo svim rundama, no Gruzijac se pokazao iznimno neugodnim boksačem i trebalo se dobro čuvati njegovih nokauterskih ambicija. U ringu TipsArene Luhutašvili je pokazao zašto je i kako nokautirao su četvoricu svojih dosadašnjih suparnika.

- Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti. Luhutašvili je odličan boksač, ali pronašao sam recept i za njega. Mislim da sam ga u petoj rundi čak možda mogao nokautirati. Zadovoljan sam, moja je pobjednička serija nastavljena - izjavio je nakon sraza Hrvoje Sep.

Jedan je Gruzijčev neuspjeli pokušaj sredinom prve runde, nakon kojeg se Sep okliznuo i pao, sudac u ringu pogrešno protumačio i brojao hrvatskom poluteškašu kao da je u nokdaunu.

- Sudac se jednostavno tu nije snašao, malo podlegao, ali ništa bitno - dometnuo je na ovu temu trener Pijetraj.

Doista, Hrvoje nije dopustio iznenađenje, strpljivo je gradio svoju pobjedu serijama udaraca i odličnim kretanjem i eskivažama.

- Moram priznati da me Gruzijac iznenadio svojim udaračkim sposobnostima, nisam očekivao da je tako opasan. Radi se o iznimno neugodnom boksaču, mnogi će se na njemu spotaknuti. Sepova predstava bila je na vrlo visokoj razini, jer jedino tako se može pobijediti ovakve suparnike, ali uvjeren sam da je mogao slaviti i prekidom - rekao je Leonard Pijetraj, Sepov trener i menadžer.

Kasnije, kada se nakon meča trener malo odmaknuo od svojeg borca, onda će Hrvoje Sep reći i ovo.

- Jedno bih stvarno želio naglasiti, bitan detalj, a neugodno mi je baš pred trenerom to govoriti. Suparnik je bio vrlo opasan, strašan udarač, vrlo jako udara, ali... Mene je Leonardo savršeno taktički vodio kroz meč. Taman da se malo maknem i kontriram, a ne ono ‘rogove u rogove’, snaga na snagu. Vrlo pametno, na kraju sam Gruzijca uzdrmao i malo je nedostajalo i da ga srušim - za kraj će sinoć iz Linza Hrvoje Sep.

Linker
19. travanj 2024 07:01