privatni album
VELIKO PRIZNANJE

U KAMPU S LEGENDOM Hrvatski teškaš Filip Hrgović sprema velikog Ukrajinca za jedan od najvažnijih mečeva: Nadam se jednog dana biti na Kličkovu mjestu

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 05. travanj 2017. 21:56

Jedan od najiščekivanijih mečeva posljednjih godina, meč koji će 29. travnja odlučivati o novom svjetskom prvaku, meč zbog kojeg će na kultni Wembley pohrliti rekordnih 90.000 navijača, i to ne zbog nogometa, već zbog boksa, bit će dijelom obilježen i hrvatskim bojama.

Već je sada jasno da će obračun Vladimira Klička i Anthonyja Joshue nedvojbeno biti velik boksački i uopće sportski spektakl, a razlog zbog kojeg će na njemu i hrvatski boks ostaviti svoj trag, odnosno, zašto će i Hrvatska imati manji, ali vjerujemo i nadamo se presudan, utjecaj na ishod tog meča jest Filip Hrgović.

Naš teškaš, brončani olimpijac iz Rija i aktualni europski prvak dobio je poziv iz kampa legendarnog Ukrajinca, poziv da bude sparing partner velikom Vladimiru i pomogne mu na taj način pripremiti se za okršaj u ringu s britanskim izazivačem.

Priznanje za kvalitetu

- Kontaktirali su me preko nekih boksačkih prijatelja i rekli da bi im bilo drago da dođem trenirati s Kličkom - počeo je Hrgović.

Filip Hrgović
REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS

- Prihvatio sam, jasno, takav se poziv ne odbija, makar mi sada i nije neko vrijeme za sparing. Nisam, naime, u toj fazi trenutačno, nisam uboksan, no, u dobroj sam formi, treniram jako dobro, sve je OK što se toga tiče i vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doći na svoje. Nisam zaboravio boksati...

To uopće ne sumnjamo. Hrgović je prije malo više od sedam mjeseci na Olimpijskim igrama u Riju imao posljednji meč, okitio se broncom, a poziv da se pridruži Kličku svakako mu ide na čast i ponos.

- To je priznanje za moj rad i moju kvalitetu, tim više što je ovo Vladimiru sigurno jedan od najbitnijih mečeva u njegovoj karijeri. Sretan sam i ponosan, veselim se zajedničkim treninzima. Neću biti jedini sparing partner koji će biti tamo, ali siguran sam da ću mu biti najkorisniji!

Bombarder iz Dubrave tako će od ove nedjelje pa sljedećih punih deset dana biti pridruženi član Kličkova kampa u Austriji, istom onom u kojem se Ukrajinac pripremao prošloga ljeta za meč s Tysonom Furyjem. I tada je Hrgović bio pozvan, točnije, već je i tada bio u Kličkovu kampu, ali uspjeli su odraditi tek jedan sparing kada je stigla vijest da Fury otkazuje meč zbog ozljede.

Istih smo proporcija

- Eto, nije ispalo najbolje prošli put, ali vjerujem da će sada sve biti u redu. Zapravo sam se nadao da ću dobiti drugu priliku, ali otkako je objaviljeno da će Kličko boksati protiv Joshue, bio sam 100% siguran da ću dobiti novi poziv. I to ne samo od Klička, već također i s Joshuine strane.

Razlog za takvu sigurnost je jednostavan.

- Sva trojica smo iste visine, odnosno 198 centimetara, a po proporcijama sam jako sličan Joshui, imamo iste duljine ruku, sličnog smo stila, on ima koju kilu više, ali ništa posebno.

Dakle, Filip je savršena “replika” britanskog teškaša, koji inače u profesionalnoj karijeri još ne zna za poraz (18-0), pa će se Kličko preko Hrgovića pokušati što bolje priviknuti na budućeg suparnika. A s obzirom na to kome će pomagati, suvišno je bilo pitati čiji će Hrgović biti navijač u tom dvoboju na Wembleyu.

REUTERS/Peter Cziborra
REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS

- I prije ovoga sam bio Kličkov navijač, vjerujem da će u meču uspjeti neutralizirati razornost i snagu Joshuinih udaraca. Jasno, Britanac je odličan, vrhunski boksač, ali vjerujem da mu još nedostaje velikih mečeva u nogama.

No, ono što još više golica Filipa je činjenica da bi jednoga dana on mogao biti na Kličkovu mjestu, odnosno situacija da uđe u ring s tri godine starijim Britancem (27).

- Apsolutno bih to htio, dapače, to mi je jedan od ciljeva.

Ove godine se Filip, naime, prebacuje u profesionalce i počinje graditi svoj put u svijetu vrhunskog boksa, a onda...

Na koga će doći red?

- A onda kada kroz nekoliko godina dođem jednoga dana do statusa izazivača, vjerujem da će tada baš Joshua biti taj koji će biti na vrhu i protiv kojeg će se trebati boriti.

I da će onda doći red na Hrgovića u mečevima za titule i pojaseve. Bilo bi to doista sjajno. Za sada će, 29. travnja, Kličko biti u prvom planu...

Linker
19. travanj 2024 01:47