Joseph Parker vs Hughie Fury
 Action Images via Reuters
BRATIĆ NIJE USPIO

VIDEO: HUGHIE NIJE USPIO VRATITI POJAS OBITELJI FURY Parker obranio naslov protiv bratića nekadašnjeg svjetskog prvaka

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. rujan 2017. 12:15

U subotu navečer Novozelanđanin Joseph Parker (24-0, 18 KO) obranio je WBO naslov "svjetskog prvaka" u teškoj kategoriji pobijedivši Britanca Hughieja Furyja (20-1, 10 KO) odlukom sudaca nakon 12 rundi borbe u Manchester Areni.

Parker je na dvije sudačke kartice dobio s po 118-110, dok je na trećoj meč bio izjednačen, 114-114. Iako je 25-godišnji Parker zaslužio pobjedu protiv dvije godine mlađeg Furyja, inače bratića bivšeg svjetskog prvaka Tysona Furyja, sigurno nije dobio tako velikom razlikom kao što su je vidjeli suci koji su mu dali 10 od 12 rundi.

Hughijev trener i otac, Peter Fury, za svojeg sina pripremio je sličnu taktiku kao i za njegovog poznatijeg bratića u meču u kojem je prije dvije godine šokantno uzeo titule iz ruku Vladimira Klička. Prevedeno, 198 cm visoki i 105 kila teški Hughie je konstantnim kretanjem i promjenama smjera nastojao izbezumiti 5 cm nižeg i pet kila težeg Parkera, a pritom ga je često pikao prednjim lijevim direktom.

Ta je strategija dala rezultata u prvoj polovici meča kad je Parker imao velikih teškoća u skraćivanju distance kako bi svojim krošeima i udarcima preko ruke uspio pogoditi suparnika, ali nakon šeste runde Hughie više nije imao dovoljno svježine da bi izbjegao baš svaki nalet Novozelanđanina. Parker je to iskoristio, preuzeo inicijativu i okrenuo meč na svoju stranu, a najbolje trenutke imao je u 9. i 12. rundi kad je snažnim desnicama preko ruke ozbiljno uzdrmao izazivača.

Sve u svemu, meč je pružio vrlo malo uzbudljivih trenutaka, a još jednom je pokazao da mlađahni Parker i dalje ima problema s kretanjem i odsijecanjem ringa suparniku, ali i spajanjem više od dva udarca u neku značajniju kombinaciju. Protiv mlađeg Furyja, koji zbog teške kožne bolesti nije boksao 17 mjeseci i koji nema neku snagu u rukama to je bilo dovoljno, ali protiv Anthonyja Joshue ili čak pobjednika vjerojatnog revanša Bellew-Haye, trebat će pokazati puno više.

Ovih 110 kila očito je previše za Parkera i ako ne želi biti nepomična meta za A.J.-a, Deontaya Wildera ili Luisa Ortiza morat će malo smršaviti, poraditi na kondicijskoj pripremi i prije svega kretanju. Jer, džaba mu neupitna snaga i vrlo solidna brzina ruku, ako nije u stanju doći u poziciju da spoji ozbiljnu kombinaciju unutar distance protiv suparnika znatno većeg raspona ruku, što gore navedena trojica, trenutno najbolji boksači teške kategorije, svi jesu.

Linker
19. travanj 2024 20:27