REUTERS
NIJE IM DUGO TREBALO

VIDEO: POČELA JE NOVA ERA - NA NIKAD VIĐEN NAČIN VEĆ DOGOVORENA 'BORBA TISUĆLJEĆA' 'Dat ćemo svijetu najbolju borbu u 500 godina!'

U spektakularnom dvoboju desetljeća pred 90.000 gledatelja na Wembleyu, za tri teškaška naslova prvaka svijeta, Anthony Joshua u 11. rundi svladao Vladimira Klička i videom snimljenim u ringu odmah prozvao sljedećeg protivnika. Odgovor je stigao ekspresno...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. travanj 2017. 17:29

Kralj je na podu - živio kralj! Parafrazirajući prikaze pri životnim odlascima pravih suverena, u noći sa subote na nedjelju Wembley, London i cijeli svijet svjedočio je kraju jedne i početku nove boksačke ere. Detroniziranje jednog kralja i krunidba drugog. Novog, mlađeg i da, definitivno u spomenutoj noći boljeg.

U 11. smo rundi vidjeli kralja Vladimira u dva čak navrata na podu. Onaj drugi pad, na leđa, nakon ubitačnog aperkata, bolio je i samo gledajući meč sa strane. Dvaput je Ukrajincu brojano, u očitom knockdownu, teturajući po ringu, hvatajući se po konopcima, na njima tražeći spas od razornih nasrtaja mladog lava, 27-godišnjeg Anthonyja Joshue.


history


Uppercut best ever

- Svatko ovo može, vjerujte mi svatko. Boks je jednostavan sport, samo trebate imati karakter - kasnije će nakon proglašenja pobjednika, iz ringa svjetski teškaški prvak s objedinjena tri pojasa - WBA, IBF, IBO. Sad, da je potrebno baš imati ‘samo’ karakter... to je malo olako rečeno. No, prvak Joshua je iskazao svoju veličinu i u trenutku najveće pobjede u karijeri.

Dva gospodina

- Dame i gospodo, pozdravite i ovog čovjeka s kojim sam se borio. On je idol! Idol mnogima, svima u ovom sportu - sa širokim će osmijehom na licu Joshua pokraj tužnog Klička koji ni riječima nije skrivao raspoloženje.

- Dvojica su se gospode borila u ringu, bolji je pobijedio. Velim gospode jer u Londonu smo, a ovaj je sport u Engleskoj nastao. Žalostan sam što nisam pobijedio, žalostan jer sam želio pobjedu. Ono što mi sada slijedi je analiza što se zapravo loše tu dogodilo za mene - priznao je Kličko.

Da, ‘palo’ je i pitanje mogućeg uzvrata, na što će Kličko samo kratko.

- Da, imamo to u ugovoru, ali prvo analiza.

A na novu borbu desetljeća, možda nećemo morati dugo čekati. Anthony Joshua je nakon meča na nikad viđen način prozvao Tysona Furyja i javno ga putem pozvao na borbu, a svoj je poziv snimio mobitelom i stavio video na društvene mreže. Odgovor je stigao vrlo brzo.

"Izazov prihvaćen. Dat ćemo svijetu najbolju borbu u 500 godina! Borit ću se s tobom. Ti si san svakog boksača", poručio je Fury Joshui.

Na sinoćnji su meč s oduševljenjem reagirale i društvene mreže. Sportska javnost impresionirana je borbom koja je, stručnjaci su složni, mogla otići i na drugu stranu. Donosimo i neke od reakcija.

Linker
20. travanj 2024 06:59