Screenshot: YouTube
MEČ ZA ANTOLOGIJU

VIDEO: SVIJET IMA NEOSPORNOG BOKSAČKOG ŠAMPIONA Strašan nokaut! Amerikanac postao tek drugi prvak u povijesti koji je ujedinio sve četiri titule

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 17:22

U subotu kasno navečer Terence „Bud“ Crawford (32-0, 23 KO) pobijedio je Juliusa Indonga (22-1, 11 KO) nokutaom u trećoj rundi, čime je svojim WBO, WBC i The Ring naslovima u poluvelter kategoriji pridodao i WBA i IBF naslove.

Crawford je do pobjede pred više od 12 tisuća domaćih navijača u Linconu, Nebraska (Bud je iz Omahe) došao lakše od očekivanja, iako je malo tko dvojio da je bolji boksač od Indonga. U nešto manje od osam minuta borbe Crawford je dva puta rušio Indonga, oba puta udarcima u tijelo. I dok se nakon desnice sredinom druge runde bivši olimpijac iz Namibije pridigao na vrijeme, kombinacija lijevog i desnog krošea u plekus ostavila ga je da se na podu bespomoćno bori za dah. Bud je poskočio visoko u zrak, popeo se na konopce i slavio povijesni uspjeh.

- Osjećam se blagoslovljeno zbog toga što sam neosporni prvak svijeta. Ovo mi znači sve – rekao je ozareni šampion netom nakon meča. Osim njemu, ovaj uspjeh znači nešto i više i za sam sport.

Naime, otkako živimo u eri četiri relevantne abcedene titule po kategoriji, dakle negdje od kraja 90-ih godina, ovo je tek drugi put da je jedan boksač ujedinio sva četiri pojasa. Dosad je to pošlo za rukom „Alienu“ Bernardu Hopkinsu koji je pobjedom nad Osacrom De la Hoyom 2004. godine ujedinio sve naslove, jednom ih obranio i potom izgubio u meču od Jermaina Taylora sljedeće godine. Nakon tog meča su se pojasevi opet razlili po svim stranama.

Koliko će dugo Crawford držati pojaseve, odredit će njegov sljedeći potez. Ako ode u vrhunskim boksačima prepunu velter kategoriju, naslovi ostaju drugima da se za njih bore. No, mnogi bi prije toga htjeli vidjeti kako ih brani protiv neporaženog Mickeyja Garcie, koji je prije nekoliko tjedana razbio Adriena Bronera. E kakav bi to meč bio!

Linker
23. travanj 2024 10:26