REUTERS
OVACIJE DOMAĆEM HEROJU

VIDEO: KAO NA FILMU! DODOGILA SE SENZACIJA NA DRUGOJ STRANI SVIJETA Školski učitelj pobijedio jednog od najvećih boksača današnjice!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2017. 11:21

Jeff Horn je novi boksački WBO prvak u velter kategoriji, nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao slavnog Filipinca Mannya Pacquiaoa. Bio je to jedan vrlo izjednačen i neizvjesan meč pred čak 50.000 gledatelja u Brisbaneu, gdje je po sucima bolji dojam ostavio 28-godišnji Australac - u svom rodnom gradu. Ipak, boksačka javnost je u slučaju odluke ostala podijeljena, piše Fight Site.

Glavni razlog je tome što je Filipinac kroz 12 rundi uputio i pogodio više udaraca od australskog školskog učitelja, no suci ipak donijeli odluku u korist Horna. Jedan sudac je to vidio čak podosta uvjerljivo, odnosno 117-111, što bi bilo 9-3 u rundama, dok su dvojica meč procijenila rezultatom 115-113.


Manny Pacquiao vs Jeff Horn - 9 round...

Horn je, dudu še, bio agresivniji borac i svaki njegov jači napad je popraćen zdušnim navijanjem od strane publike. Dojam je bio da Pacquiao udarce uspješno izbjegava i blokira te u tim situacijama jako dobro kontrira, a sve je bolje hvatao ritam kako je tekla borba. Posebno su opasno izgledali njegovi udarci u tijelo Australca, a u drugoj polovici meča, slavni Filipinac je sve više preuzimao kontrolu.

Horn je jako dobro izgledao u trenucima kada bi uspio pronaći neki jaki udarac, no nedostajale su kombinacije koje bi uzrokovale veću štetu. Pacquiao je pred kraj meča vjerojatno osjetio da bi sudačka odluka mogla biti vrlo neizvjesna te je krenuo po nokaut, no Horn je još uvijek imao dovoljno snage za kvalitetno izbjegavanja. Meč je završio suprotno od onog kako je započeo, Filipinac je napadao, dok je Horn podosta dobro kontrirao.

Nakon što je donesena odluka, stadion je eksplodirao od oduševljenja, dok je Pacquiao bio vidno razočaran.

"Jako sam sretan, ne mogu objasniti što osjećam", rekao je Horn nakon meča u kojem su mu suci tri puta dali više bodova nego osmostrukom svjetskom prvaku.

Relativno neiskusni Horn je do sada u 29 godina i 17 borbi upisao 16 pobjeda i jedan neriješen meč. Za 38-godišnjeg Pacquiaoa ovo je bio sedmi poraz u 67 borbi.

Filipinac je, pak, jedini boksač koji ima naslove svjetskih prvaka u osam različitih težinskih kategorija, a trenutačno se bavi politikom i senator je u domovini. Horn je pak profesor tjelesnog, a boksati je počeo relativno kasno, u 17 godini kako bi se mogao obraniti u školi.

Pacquiao se vratio u ring nakon sedam mjeseci pauze, a onda je u studenom u prvom povratničkom meču pobijedio Amerikanca Jessiea Vargasa jednoglasnom odlukom sudaca i vratio si naslov prvaka u velter kategoriji po WBO-u.

Obrana tog naslova u meču protiv Horna za Pacquiaoa je trebala biti još jedna etapa puta prema meču protiv Amerikanca Floyda Mayweathera koji ga je pobijedio u "meču stoljeća" 2015. No ovaj ga poraz nije obeshrabrio i najavio je revanš.

Linker
26. travanj 2024 12:11