Na fotografiji: Igor Pokrajac sa suprugom Anastazijom
 Promo
'ZAGREB JE VEĆ JEDNOM ODUŠEVIO'

HRVATSKI BORAC NAJAVIO SENZACIONALNI SPEKTAKL U PUNOJ ARENI Stipe Miočić će se boriti u Zagrebu!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. rujan 2016. 13:32

Zagrepčanin Igor Pokrajac hrvatski je borac s UFC ugovorom, koji se trenutačno oporavlja od operacije bruha. Jasno da se u kući Pokrajčevih nedjeljno jutro bdjelo uz prijenos iz Clevelanda.

- Nadao sam se nokautu u 1. rundi. Jedino što nisam znao koju su taktiku bili odredili borci, prvenstveno Stipe jer bilo je više mogućih ulazaka u meč. Mislio sam da će Stipe odmah krenuti na Overeema, agresivnim boksom, kontrolom u kavezu. Preživio je onaj napad, udarac. To su teški udarci, to je potrebno znati.

Možda riječ-dvije o tom možda i ključnom trenutku za Overeema. Bile su to kritične sekunde za Stipu, Overeem je krenuo na Miočića ne bi li ga dovršio, a kada u tomu nije uspio, našao u su defenzivi i daleko težem položaju.

- Overeem je bio blizu pobjede, ali takve se situacije vježbaju na treningu. Ne baš da te netko opali na način da si u nokautu ili nokdaunu, ali se simulira takvo što i trenira se kako se borac treba ponašati u tim trenucima. Je li to klinč, je li to rušenje nogu ili nešto treće. Stipi se posložilo u toj situaciji, imao je i malo sreće, “preživio” je napad, vratio se i to tako da ga je već u toj prvoj rundi nokautirao. Neki borci to uspijevaju tek kasnije, Stipe se u istoj rundi uspio obraniti, vratiti i napasti za pobjedu.

U tom Overeeovu direktu koji je srušio Miočića se pokazalo još nešto. Stipe ima bradu od “armiranog betona”. Moguće ga je srušiti, ali poslati u snove...

- Valjda Hrvati imaju jače brade. Iz mojih mečeva, pa i nekih drugih naših boraca znam da mi teško padamo. To je zapravo najviši pokazatelj spremnosti nekog borca. Stipe je uvijek tjelesno savršeno spreman, ali sve borce koji su jako fizički spremni teško je rušiti. Odnosno, teško ih je nokautirati.

Stipe je rekao da pojas kani imati još dugo u svojem posjedu. S druge strane, UFC ne poznaje ni jednog borca u povijesti koji je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji obranio više od dvaput. Može li Stipe biti prvi kojem će to uspjeti?

- Prvo bih rekao sljedeće. Višestruko sam sretan nakon ove Stipine pobjede u Clevelandu zato što bi druga obrana mogla biti, nekako je to najsigurnije, sljedeće godine u Zagrebu. Zato što je sada rujan, ne vjerujem u novi njegov nastup ove godine već, a onda tamo negdje ožujak ili travanj... Zagreb je već oduševio UFC spektaklom u punoj Areni. Kakav bi to spektakl bio! Stipe u Zagrebu brani naslov! Volio bih kad bi to bilo protiv Juniora dos Santos. Ipak je od njega izgubio meč na bodove, a osim toga, Dos Santos ima sada neki legitimitet za novi napad na naslov. Što se tiče Stipine dugovječnosti na tronu, zašto ne? Najbitnije je zdravlje. Neka ga to posluži.

Dobro, govori se i o Cainu Velasquezu kao suparniku.

- Istina, Velasquez je isto kandidat, međutim, možda je ipak iza Dos Santosa jer je ovaj pobijedio bio Miočića i to bi sada bio uzvrat.

Ovakav scenarij uopće nije nemoguć jer je UFC išao na ruku Miočiću povjerivši mu obranu u rodnom gradu. Kada bi mu povjerio drugu obranu u pradomovini, a to je tlo Europe, Hrvatske, do koje je UFC-u također silno stalo u smislu globalnog širenja...

- Vjerujem da UFC razmišlja baš na taj način. To nudi jako dobru priču u svjetskim razmjerima.

Linker
19. travanj 2024 16:26