sn arhiva
NE DA SE LEGENDA

MIRKO FILIPOVIĆ OBJAVIO KOJA JE GODINA GRANICA ZA KRAJ KARIJERE 'Rekao sam već previše puta da je to oproštajna borba, smiješan sam sam sebi, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2017. 13:23

Hrvatska legenda Mirko Cro Cop Filipović je gostovao u najpoznatijem MMA showu na svijetu “The MMA Hour” emisiji Ariela Helwanija. U prilično dugačkom i jako zanimljivom razgovoru je opisao zašto se odlučio ponovno aktivirati ne samo za jedan, nego za čak tri dvoboja u RIZIN promociji, prenosi Fight Site.

No, u ovom intervjuu je progovorio i o mnogim drugim zanimljivim temama.

Otkrio je da planira voditi svog sina Ivana na prvu borbu u Japan, kao i da će mu biti u kutu za vrijeme meča protiv Kohsake. A progovorio je i o njegovoj borilačkoj budućnosti s obzirom da se već neko vrijeme špekulira hoće li Cro Cop dobiti nasljednika u vidu svog sina. Otkrio je što misli o osvajanju pojasa Rose Namajunas, supruge svog prijatelja Pata Barryja, kao i što ga može natjerati da se digne ujutro za jedan UFC event…

Zašto se odlučio vratiti nakon što je prošle godine prilikom osvajanja RIZIN-ovog Grand Prixa najavio mirovinu?

“Nikada nisam otišao od ovog sporta. Da budem iskren Ariele, malo mi je dosta svima opravdavati se, ali nakon RIZIN-a sam rekao da bih htio odraditi oproštajnu borbu. Ideja je bila da se borim protiv Fedora, ali kako je izgubio od Matta Mitrionea to nije više bila opcija. Čitavo ljeto sam razgovarao s ljudima iz RIZIN-a i pokušavali smo odlučiti koji je najbolji način da to odradim. Na kraju su me molili da to odradim na novogodišnjoj priredbi, to je najveća koju rade, ali tek sljedeće godine. Zašto sljedeće godine? Pa zato što tada organiziraju teškaški Grand Prix, a to je svake druge godine. Pobjednik će biti određen na priredbi 30. rujna pa bih se ja trebao boriti protiv pobjednika tog Grand Prixa na kraju godine. Pristao sam.”

Cro Cop će ipak u ring i ove godine, također na završnoj priredbi 30. prosinca. Zašto je odlučio prihvatiti meč i protiv Tsuyoshija Kohsake?

“U međuvremenu mi je trebala borba ili dvije kako bih održao svoje tijelo u formi. Nemam više 25 godina ili 30 godina i to je jedini razlog zbog čega ovo činim. Trebaju mi treninzini da bih održao tijelo u formi. Ali u mojoj dobi ne mogu to činiti samo radi zabave, moram imati neku metu pred sobom, mora se raditi o borbi. Kohsaka je 30. prosinca, a drugi meč će biti ili u travnju ili u srpnju i onda na kraju godine. Ja neću sudjelovati u turniru, borit ću se protiv pobjednika”, otkriva Cro Cop.

Hoće li onda to zaista biti oproštajni meč? Filipović se tu nasmijao i sam sebi te odgovara…

“Rekao sam već previše puta da je to oproštajna borba, smiješan sam sam sebi. Ali nekada je vrijeme da dođe kraj, mislim da će to biti ovaj put. Sve teže mi se motivirati za teške treninge. I ne mogu si priuštiti da gubim. Moram se dobro spremiti za ovaj meč. Tada ću već biti u 45. godini i vjerujem da je to nekakva granica, nekakav rub.”

Kakva je sada situacija s ozljedama i formom? Filipović je, naime, u siječnju odradio operaciju koljena koje ga je neko vrijeme mučilo i radilo mu probleme tijekom treniranja.

“Baš sam odradio trening prije 45 minuta i sada čekam doktora za masažu. Pritišće mi tijelo s laktovima, super snažno. Stišće mi čitavo tijelo, ruke i noge. Sve kako bih se uspio opustiti. Više-manje se osjećam dobro. Zaliječio sam koljeno koje sam ozlijedio 2008. godine. Krajem siječnja sam imao operaciju, sve je prošlo dobro i zacijelilo je bolje nego što sam očekivao. Bilo mi je bitno to riješiti. Ne samo zbog borbe, nego i kvalitete svakodnevnog života”, otkriva i dodaje:

“Odradio sam operaciju kako bih sredio koljeno. Nakon toga dva i pol mjeseca nisam smio trčati, ali sam vozio bicikl, boksao sam, malo sam hrvao, održavao sam tijelo… Ali za borbenu formu, ne mogu preskočiti intervalne treninge. To je obavezno za mene, a meni je to teško raditi bez nekog specifičnog motiva. Krenuo sam sparirati već. Imam mlađe sparing partnere koji su viši i teži od mene. I mlate me na treningu. Zapravo me pokušavaju mlatiti. I zato sam uvijek tako dobro spreman. Moram preživljavati 20 minuta, a oni se mijenjanju. To mi treba za formu. Ako to ne bi radio pune dvije godine, bilo bi preopasno. Ne želim tako riskirati. I zato sam odlučio odraditi još dvije borbe između. Pripremit ću se kao nikada za zadnju borbu 30. prosinca.”

Linker
23. travanj 2024 15:28