Slobodna Dalmacija/privatna arhiva
K-1 GRAND PRIX

NASLJEDNIK BRANKA CIKATIĆA OTPUTOVAO POKORITI JAPAN I PONOVITI USPJEH LEGENDARNOG 'HRVATSKOG TIGRA' 'Vraćam se s pojasom! Spreman sam 120 posto!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. studeni 2017. 09:09

Alo, Japanci, pazite se, ekipa je iz Splita krenula put Tokija... Jučer rano ujutro Antonio Plazibat je otputovao – pokoriti Japan! U čuvenoj Saitama Areni uzeti pojas pobjednika K-1 Grand Prix turnira!

Tek 23-godišnji Solinjanin munjevito se probio prema vrhu ovoga sporta, samo 12 borbi bilo je dovoljno da svijet kickboxinga spozna o kakvom se borcu radi, piše Slobodna Dalmacija. Prozvali su ga "nasljednikom Branka Cikatića", obojica su Solinjani (Cikatić je original, a za Plazibata ćemo objasniti u intervjuu za koji dan), uz to je i Branko Antoniov menadžer za Japan. Znate već, ne treba objašnjavati, koliki ugled Cikatić uživa u toj zemlji.

A da cijela štorija bude još jača poklopilo se i to da je Antonio Plazibat rođen iste godine (1993.) u kojoj je Branko Cikatić osvojio K-1 Grand Prix u Japanu! I sad će, 24 godine poslije, obojica zajedno napasti isti pojas u Tokiju...

- Branko je legenda, puno mi pomaže savjetima. Ne samo u ringu, već i savjetima kako se ponašati u Japanu, zemlja je to potpuno drugačije kulture od naše – javlja Antonio iz Londona, dok čeka let za Tokijo.

A put (do slave) je teški satarluk. Za ispalit. Let iz Splita već u 6 ujutro, pa sedam sati čekanja na londonskom aerodromu, pa još let do Tokija... Tri dana jahanja. Plus vremenska razlika od osam sati kad stigne u "zemlju izlazećeg sunca". Ali, kaže Antonio, jet lag mu neće biti problem, naviknut će se u četiri dana koliko je ostalo do turnira.

- Samo da izađem u ring Saitama Arene, samo da doživim taj osjećaj. O tome sanjam od početka karijere.

A u karijeri je ovaj 23-godišnji Solinjanin poražen samo jednom. U 12 borbi. A u četvrtak će, za osvojiti K-1 Grand Prix, morati pobijediti u čak tri meča. Unutar tri sata. Može li to, je li spreman za takav izazov, ovo je nešto puno jače i teže od svega do sada u karijeri mu.

- Naravno da mogu! Idem osvojiti turnir, u Solin se vraćam s pojasom osvajača! Fizički sam uvijek spreman 120 posto, tehnički isto, Branko i Mile su tu da mi slože taktiku za mečeve, jedino ću trebati malo sreće da ne bude kakvih ozljeda. Tu mi dosta pomaže Brankovo iskustvo, on je sve to već prošao, zna kako se pripremiti za tri meča u jednome danu – javlja Antonio.

Prvi protivnik ovoga četvrtka mu je domaći borac K-Jee. Nikad nije lako protiv Japanca u Japanu, ali, takav je put do krune. I nije K-Jee jedini domaći, Saitama Arena će biti uz još trojicu Japanaca (Makoto Uehara, Masahiro Iwashita, Koichi), a uz njih su tu još i Pacome Assi, Roel Manaart, te Ibrahim El Bouni. I naš Antonio. Osam boraca, ne znaš koji je bolji, a pojas samo jedan. Plaza kaže da je – njegov.

Ekipa je otputovala pokoriti Japan. Antonio, i uz njega trener Milivoj Bajić i menadžer legendarni Branko Cikatić. Ostatak tima kreće za Tokijo danas.

Četvrtak je veliki dan za hrvatsku borilačku scenu, svijet s nestrpljenjem čeka novog hrvatskog gladijatora. Antonija Plazibata, nasljednika legendarnog Branka Cikatića! Spavaš li mirno, K-Jee?

Linker
26. travanj 2024 13:34