Facebook
PIVO U RUCI, PJESMA NA USNAMA

OJ ZAGORO LIJEPA LI SI, SLAVONIJO ZLATNA TI SI... Stipe Miočić usred Amerike složio hrvatski tulum: Senzacionalni Hrvat slavio uz Thompsona!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. rujan 2016. 10:02

Stotine mladih, ali i starih u hrvatskim dresovima. Više od 90% u kockicama, majicama hrvatske nogometne reprezentacije, nekolicina u dresovima Hajduka. Pivo u ruci, a pjesma na usnama.

“Oj, Zagoro, lijepa li si. Slavonijo, zlatna ti si. Herceg-Bosno, srce ponosno. Dalmacijo, more moje. Jedna duša, a nas dvoje, pozdrav Liko, Velebita diko...” razlijegalo se ulicom. Slika već viđena toliko puta i na prvi pogled ništa čudno.

Bit će da smo dobili Njemačku. U nogometu, ali...

Ne, niti je nogomet, niti je Njemačka pala, ali ni slike nisu iz Hrvatske. Dolaze s druge strane Atlantskog oceana.

Noć sa subote na nedjelju u srcu Clevelanda. Strogi centar grada, negdje na pola puta između Quicken Loans Arene gdje je koji sat ranije poslao Overeema “na spavanje” i Muzeja i Hall of Famea rock’n’rolla - hrvatski tulum!

Noćni bar Liquid. Prilično veliko i popularno mjesto za izlazak u Clevelandu. Danju restoran, noću noćni bar. Da, i jedno od središta zabave hrvatske zajednice koja ni u Clevelandu nije malobrojna. Štoviše, Hrvata je u državi Ohio koje 2-3 tisuće više nego u Kaliforniji, koja je u nas sinonim za državu s najbrojnijom hrvatskom zajednicom.

Iz zvučnika trešti isključivo hrvatska glazba, čuje se razgovjetno svaka hrvatska riječ. Ovdje su clevelandski Hrvati slavili obranu naslova Stipe Miočića.

“Stipe, Stipe...”, “Hrvatska, Hrvatska...” skandiralo se u gluho doba noći, bilo je oko 1.30 po lokalnom vremenu kada je Stipe kročio u bar. Kada je došao na hrvatski tulum. U redu, zvalo se to malo drukčije, Croatian party, ali ne sitničarimo sad. U crnoj majici kratkih rukava, preko ramena UFC-ov pojas, od kojeg se ne odvaja već 4 mjeseca. U biti, ako njega pitate, ne kani još jako dugo.

Odmah iza njega supruga Ryan Marie. Stipe je najavio da će nakon sraza s Overeemom obići nekoliko mjesta u gradu, imati svoj afterparty.

Jedno od prvih mjesta koje je obišao bili su clevelandski Hrvati i Liquid bar. To je isti onaj bar u kojem se 14. svibnja organiziralo i gledanje dvoboja u brazilskoj Curitibi kada je Miočić nokautirao Fabricija Werduma.

Tada su također u najvećoj mjeri Hrvati zaposjeli mjesta ispred svih ekrana i urlali iz sveg glasa. Jasno da takvo mjesto Stipe nije mogao zaobići u noći svoje prve obrane naslova.

Kada je nakon nekog vremena odlučio napustiti Liquid bar i krenuti dalje, iz zvučnika i stotina glasova zaorila je Thompsonova i svih hrvatskih navijača “Lijepa li si”.

Pri odlasku, probijanju kroz gužvu, zagrljaji i “give me five” uz pratnju 1-2 zaštitara, za svaki slučaj iako potrebe nije bilo, te jednog policajca.

Ispred bara, na pločniku ili u biti velikom križanju, novo mnoštvo. Dakako, i hrvatska pjesma, snimanje mobitelom za uspomenu. Veliki hrvatski tulum u srcu Clevelanda!

Linker
22. travanj 2024 22:29