Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
SP TAEKWONDO

POSLJEDNJEG DANA SP-A U JUŽNOJ KOREJI HRVATI OSTALI BEZ MEDALJA Marija Štetić i Luka Horvat ostali na korak do odličja

Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2017. 13:59

Ni posljednjeg, sedmog dana Svjetskog prvenstva u taekwondou u Južnoj Koreji, nitko se od hrvatskih natjecatelja u medaljaškom klubu nije pridružio Kristini Tomić, brončanoj u kategoriji do 49 kilograma.

Posljednjeg dana svjetske smotre koja se održava u južnokorejskom gradiću Muju nastupili su Marija Štetić (62 kg, Dubrava) i Luka Horvat (80 kg, Jastreb).

Dvadesetdvogodišnja Marija imala je dva uistinu sjajna nastupa. U drugom je kolu, protiv Ben Yessouf iz Nigera, preokrenula borbu koju je gubila dvije runde, ali je zato u trećoj čak tri puta pogodila suparnicu u glavu za konačnih 24-14. U trećem kolu Štetić je preokrenula tvrdu borbu protiv Talijanke Rotolo (10-7), no onda je u polufinalu naišla na sjajnu mladu Iranku Kimiu Alizadeh Zenoozi. Premda ima svega 19 godina, Alizadeh ima svjetsku i olimpijsku broncu na putu do koje je u Rio de Janeiru već u 1. kolu eliminirala našu Anu Zaninović.

Nažalost, Alizadeh je u borbi za polufinale, sa svojim dugim nogama (visoka je 185 cm) za našu Mariju predstavljala teško rješivu taktičku zagonetku (12-4), a nešto slično dogodilo se i Luki Horvatu koji je dominirao protiv Saudijca Almabruka (25-4), a potom izgubio od solidnog Uzbekistanca Maksima Rafalovcha (14-1).

Iako je Mariji i Luki medalja ostala nedosanjani san, na postolju u Mujuu ipak je bilo Hrvata. Naime, na treću stubu pobjedničkog postolja kategorije do 57 kg popela se Nikita Glasnović (22), Hrvatica koja nastupa za Švedsku i koju je do njene prve medalje na svjetskim prvenstvima trenerski vodio njen otac Mario. Nikiti je ovo treća velika medalja, jer ima osvojene i europsko srebro i broncu, a ima i broncu sa Europskih igara.

Hrvatska reprezentacija zaključila je nastup na SP-u s jednom medaljom, međutim raduje podatak kako nitko od 12 reprezentativaca (sedam cura i pet momaka), nije ispao u svom prvom nastupu.

Linker
16. travanj 2024 22:34