CROPIX
TAEKWONDO

SJAJAN SENIORSKI NASTUP HRVATSKIH ADUTA NA AUSTRIAN OPENU Četiri zlata za Hrvatsku

Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. lipanj 2017. 00:41

Taekwondo vikend u Innsbrucku za Hrvate je bio i više no uspješan. Nakon što su u subotu hrvatski borci u mlađim dobnim uzrastima, kadetskoj i juniorskoj, osvojili čak 27 medalja, nedjelja ili seniorski dan ponudio je gotovo pa istovjetnu priču, odnosno novih 14 kolajni. Sad, ili je konkurencija bila manjkava, ili su se drugi čuvali uoči skorašnjeg Svjetskog prvenstva, ili su, jednostavno, hrvatski predstavnici toliko nadmoćni, teško je znati. Nadajmo se da je ovo potonje, ali, u svakom slučaju, uvijek je za pozdraviti medalje hrvatskog sporta.

Na Austrian Openu, turniru G-1 klase, koji je ove godine okupio natjecatelje i natjecateljice iz 39 država, hrvatski su seniorski reprezentativci, osim skupljanja dodatnih bodova i borbi za možebitno bolji položaj u ždrijebu na SP-u u Koreji, u Austriji, u biti, obavili i posljednju provjeru prije završnih priprema i odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Od hrvatskih reprezentativaca zlato su osvojili Kristina Tomić (do 49 kg), Matea Jelić (do 67 kg) te Toni Kanaet (do 74 kg) odnosno Luka Horvat (do 80 kg). Srebrom su se okitili Lovre Brečić (do 63 kg) i Bruna Vuletić (do 57 kg). Bronce su osvojili Dinko Šegedin (do 87 kg), povratnik Vedran Golec (iznad 87 kg) i Melani Adamić Golić (iznad 73 kg).

U biti, od reprezentativaca bez kolajne ostali su samo Marijka Štetić (do 62 kg), koja je izgubila u 1. kolu, i Tanja Rastović (do 53 kg), poražena u 2. kolu.

No to nisu bile sve hrvatske seniorske medalje u Innsbrucku. Srebro je naime osvojio još i Ivan Šapina (do 87 kg), dok su bronce pripale Sanji Maljković (do 46 kg), Kristini Beroš (do 62 kg), Doris Pole (do 67 kg) odnosno Marku Mutaku (do 74 kg). (dba)

Linker
20. travanj 2024 09:40