Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
IZ SVOG DŽEPA ZA SPEKTAKL

VELIKA GORICA USKORO ĆE BITI POPRIŠTEM PROFESIONALNOG BOKSA 'Zarada me ne zanima, ulaz će biti besplatan, a najveća će mi “zarada” biti pobjeda'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. rujan 2016. 20:49

U subotu 29. listopada, dvorana Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici bit će poprištem male sportske povijesti ovog, sedmog po veličini grada u državi. Naime, navedenog dana Velika Gorica će udomaćiti profesionalni boksački meč, što za ovaj grad nije baš svakodnevnica. Zasluge idu Ivanu Njegaču koji će se tog dana boriti protiv, po svemu sudeći, Mađara Laszla Szivosa.

- Borba je sigurno tog dana, a suparnik 99% Mađar. Konačna potvrda ostavljena je za danas - potvrdio je Ivan.

Poljak ne želi u Goricu

Ime Ivana Njegača (24) poznavateljima boksa u Hrvatskoj nije nepoznato. Bio je višestruki prvak Hrvatske u poluvelter kategoriji, nastupa je i za BK Sesvete u Srednjoeuropskoj ligi kada je ovaj zagrebački klub u prvoj sezoni nastupanja u tom natjecanju osvojio naslov.

Zagreb, 081114.
D. Plamenca 1, dvorana OS Jelkovec.
Boxing One liga, mec klubova Sesvete - Galant Kids (Slovacka).
Na fotografiji: mec 64 kg, Ivan Njegac - Ladislav Matus.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

- Sedam sam se godina bavio amaterskim ili olimpijskim boksom. Pet puta sam bio prvak Hrvatske, 7 godina bio i reprezentativac, otprilike toliko puta na turnirima u inozemstvu.

Prije tek malo više od godinu dana se otputio u profesionalne vode, ali unatoč kratkom vremenskom razdoblju već je ubilježio 9 borbi. Uz solidan omjer, 7-2. Brojke koje su točne, iako će Ivan...

- Od dva poraza, onaj iz svibnja u Glasgowu od domaćeg boksača Scottyja Cardlea nije dvojben. To je bilo pred 15.000 ljudi i suparnik je jednostavno bio bolji, ima 40. ranking na svijetu. Prethodno sam poražen u Poljskoj od domaćeg boksača Kamila Mlodzinskog, ali to je bilo najmanje rečeno vrlo dvojbeno. Sudačkim preglasavanjem, iako sam bio bolji, čak je i publika u dvorani malo fučkala nakon što su domaćeg boksača proglasili pobjednikom. Čak sam zato Poljaka želio u Velikoj Gorici na uzvrat, ponudio i dvostruko više novca, ali on ne želi doći.

Ono što se sada sprema u Velikoj Gorici je prava mala boksačka priredba u kojoj je Njegačev profesionalan sraz u biti kulminacija.

- Prve četiri borbe bi bile amaterske, vidjet ću još koje kategorije, ali svakako od naših bi bili prvak i doprvak te kategorije. Bit će to vrlo atraktivno, a finalna borba bi bila moja protiv Szivosa. Postoji i opcija ubacivanja još jednog profi-meča i to Samoborca Nikole Pupeka, do 66 kg, ali to je još upitno.

Z
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Sam svoj menadžer

Njegač inače, trenutačno bez menadžera, sam priprema, organizira i iz svojeg džepa plaća nadolazeći spektakl. Okvirna cijena kojeg je oko 35.000 kuna. Samo suci koštaju okvirno 2.000 eura.

- To je početak, a bez ulaganja nema ni napretka. Dosad sam imao 6 borbi u Splitu, ali želim nešto organizirati doma. Zarada me ne zanima, ulaz će biti besplatan, a najveća će mi “zarada” biti pobjeda. Uz to, pozvat ću svoje sportske prijatelje poput braće Sinković koji nisu iz istog sporta, ali imamo istog kondicijskog trenera. Iz svijeta boksa ću pozvati Hrvoja Sepa, Filipa Hrgovića, Stipu Drviša, Stjepana Božića, Mirka Filipovića, Željka Mavrovića...

Nismo još samo ništa rekli o suparniku, Laszlu Szivosu.

- Moje je godište, imamo isti omjer (7-2), ali je on nešto malo boljeg renkinga. Više od toga, ostavimo za ring - zaključuje Ivan Njegač.

Linker
14. travanj 2024 14:59