SN/Arhiva
SP TAEKWONDO

VELIKO RAZOČARENJE ZA HRVATSKE UZDANICE Radoš izgubila u borbi za medalju, Golec uz dvojbenu sudačku odluku

Piše: HinaObjavljeno: 28. lipanj 2017. 15:18

Peti dan Svjetskog prvenstva u taekwondou, koje se održava u južnokorejskom gradiću Muju, završio je razočaravajuće po dvije hrvatske uzdanice. Dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (73 kg) izgubila je u srijedu u borbi za medalju, a teškaš Vedran Golec (preko 87 kg) pobijeđen je u osmini finala na dvojben način.

Iva Radoš imala je velika očekivanja, htjela je četvrtu medalju na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju. Nakon uvjerljivih pobjeda nad Grkinjom Dimitropoulou (14:1) i Portorikankom Weekes (14:3), činilo se da je Iva na najboljem putu da se okiti medaljom.

No, u četvrtfinalu je naša najbolja tekvondašica "ostala bez goriva", što možemo pripisati ozlijedi leđa zbog koje u Južnu Koreju nije došla dostatno tjelesno spremna, pa je izgubila od Nizozemke Reshmie Oogink (10:20).

Vedran Golec je bio slobodan prvo kolo, a u drugom je "razbio" Ekvadorca Pereu (18:11) i činilo se da je na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu raspoložen za veliki domet.

Nažalost, u sljedećem je kolu naletio na bivšeg svjetskog prvaka Gabonca Obamea koji ga je tijesno pobijedio, ali uz dvojbenu sudačku odluku. Naime, kod rezultata 4-7, Gaboncu je suđeno pet bodova za jedan udarac nogom, a Golec se kune da nakon udarca u prsa (što su dva boda) ta noga nije dirala njegovu glavu (što su još tri boda).

Nastupio je i Dinko Šegedin (87 kg), koji je prošao dva kola - Sirijac Alamari je diskvalificiran, a Poljaka Koleckog je dobio 18:11, onda ga je eliminirao kasniji polufinalist Nijemac Bachmann (7:17).

Šestog, pretposljednjeg dana natjecanja na SP-u, hrvatske boje branit će dvoje članova splitskog Marjana, Bruna Vuletić (57 kg) i Lovre Brečić (63 kg).

Linker
20. travanj 2024 04:31