Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
BORBA PROTIV KOREJCA U SAITAMI

CRO COP U RINGU NAKON GODINU I POL DANA 'Visok je, težak, ali motivacija i ambicija da me pobijedi najveći su njegov plus'

Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 24. rujan 2016. 19:14

Hyun Man Myung, čuvaj se! Lijevi high-kick Mirka Filipovića možda više ne šalje direktno na groblje, ali odvest će vas dobar komad puta. Hyun Man novi je protivnik hrvatskog proslavljenog borca na RIZIN WGP-u ove nedjelje.

Riječ je o prvom kolu turnira, na kojem će nastupiti 12 boraca, kojima će se 29. prosinca priključiti još jedno vrlo poznato lice Wanderlei Silva. Polufinale i finale na rasporedu su na Staru godinu.

No, korak po korak, a prvi je stanoviti 31-godišnji Man Myung. Korejac je malo poznati borac, službeno je imao tek pet profesionalnih mečeva, tri puta bio je bolji, a u dva navrata morao je priznati poraz. Ni protivnici mu nisu s borilačke A liste, a od najpoznatijeg među njima Mighty Moa izgubio je u travnju ove godine i to prisiljavanjem na predaju. A Mighty Moe je 45-godišnjak, klasični udarač s upitnim vještinama za parter...

Isprašit ću i Wanderleija

Prilično je velik za Korejca, ali 190 centimetara i više od 115 kilograma nikome nisu garancija uspjeha.

- U posljednje vrijeme napredujem na svjetskim ljestvicama, ali nisam imao previše prilike pokazati što znam. Ovaj put se nadam da ću svima pokazati što mogu. Moram prvo pobijediti sebe pa svog protivnika - izjava je Korejca prije meča.

Tanko je znanje Mana Myunga u parteru i preferira borbu na nogama što protiv raspoloženog Filipovića i nije najsretnija taktika, iako je hrvatski borac izjavio da će iskoristiti slabosti protivnika i ako bude prilike, odvući ga na tlo i dovršiti.

Po dolasku u Japan, i Filipović je dao davao intervjue japanskim novinarima.

- Uvijek mi je lijepo vratiti se i boriti u ovoj dvorani, odavde nosim lijepe uspomene - rekao je za japanski efight.jp pa se osvrnuo na suparnika.

- Mlađi je od mene 11 godina, visok je, težak, ali motivacija i ambicija da me pobijedi najveći su njegov plus. No, ja sam se dobro spremio, odradio sam jake pripreme i potpuno sam spreman.

U kasnijem dijelu turnira jedan od protivnika bi mu mogao biti Wanderlei Silva.

- Ako dođe do našeg meča, isprašit ću ga - hrabro će Cro Cop, kojeg su Japanci pitali i kako gleda na svoju budućnost u MMA.

- Ne znam kakva je. Sve ovisi o limitima tijela, ali ja ih na svojem, unatoč 42 godine, još nisam osjetio. Uživam u treninzima, ali ozljede su uvijek moguće i zato nitko ne može znati što će se dogoditi - odgovorio je hrvatski borac.

Prošlo je godinu i pol otkako je naš majstor osjetio adrenalin borbe, ali sa 42 godine i gomilom iskustva, jasno je tko je favorit. Mirko ima tri uzastopne pobjede, a veliku zadovoljštinu osjetio je u posljednjem nastupu 2015. kad je u pod UFC-om uzvratio Gabrielu Gonzagi za užasan poraz 2007.

facebook

U Japanu kao kod kuće

Mogao je, trebao je to biti posljednji meč Mirka Filipovića jer nakon spomenutog Brazilca čekao je novog UFC protivnika, Anthonyja Hamiltona. Ipak, priznanje da je koristio hormon rasta u svrhu oporavka donijelo mu je dvogodišnju suspenziju i izlazna vrata elitne promocije slobodne borbe i Filipović se podužim statusom na društvenoj mreži oprostio od aktivnog natjecanja.

Zagreb, 160916. 
Trening dvorana Mirka Filipovica.
Umjetnik Mario Dimic iz Koprivnice predao je grafiku Mirakul kao rodjendanski dar Mirku Filipovicu.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Status je bio valjan dok se nisu javili iz Japana. Cro Cop se tamo osjeća kao kod kuće, bio je velika zvijezda u PRIDE danima i ima svoju publiku, a nakon dugo vremena mečom protiv Mana Myunga vraća se u Saitama Super Arenu, legendarnu dvoranu, u kojoj je skinuo poveći broj glava. Ni ova ne bi trebala dugo ostati na mjestu jer bi sve osim pobjede Mirka Filipovića bilo iznenađenje. I toga nam je Mirko znao priuštiti, ali ipak osim godina, koje i nisu presudan faktor, sve je na strani hrvatskog borca.

Linker
24. travanj 2024 18:01