UFC borac, svjetski prvak Stipe Miocic i novinar Jutarnjeg lista Ivan Zrinjski.
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
STIGAO U NEW YORK

'GLADNI STIPE' POČEO PRIPREME ZA POVIJESNI MEČ 'Briga me što moram učiniti, ali ovaj naslov ne napuštam'

UFC Stipe Miočić počeo pripreme za meč protiv Juniora dos Santosa, u kojem brani pojas prvaka teške kategorije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. veljača 2017. 14:44

Američki Hrvat Stipe Miočić počeo se pripremati za obranu naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji UFC-a. Za tri će mjeseca pred Miočića u ring ući stari poznanik, Junior Cigano dos Santos, isti borac protiv kojeg je početkom prošlog ljeta u brazilskoj Curitibi osvojio pojas.

Stipe je pripreme počeo u Clevelandu, da bi se potom prebacio u New York, u trening-dvoranu bivšeg UFC-ova prvaka Chrisa Weidmana. Tu je dao intervju Fox Sport televiziji i naglasio da nema nakanu ikome olako dati pojas koji trenutačno resi njegov dom.

- “Gladniji” sam od svih njih. Nitko od njih nije uložio toliko truda da dođe do naslova kao ja. Briga me što moram učiniti, ali naslov ne napuštam.

Iste riječi Stipe je izgovorio u nekoliko navrata, pa i za ne tako davnog boravka u Zagrebu.

- Meni nikad nitko nije davao šansu. Nitko nikad nije mislio da ću biti prvak, a pogledajte gdje sam sad. Nastavit ću ljudima dokazivati da su u krivu, to volim činiti. Obožavam to. Želim da mi kažete da sam očajan, da ću biti nokautiran i da sam imao sreće tijekom cijele karijere. Prihvatit ću to i dalje vas ušutkavati - u njujorškom studiju Fox Sport televizije rekao je Miočić.

Ono što Stipi ne ide na ruku je statistika, ma, koliko bila podložna izmjenama. U povijesti teške kategorije UFC-a nikad nitko nije više od dvaput obranio naslov najboljeg. Stipe je obranio jednom, prošle godine u Clevelandu. U svibnju protiv Cigana branit će ga drugi put.

Linker
17. travanj 2024 02:52