Screenshot
'NEKAD SI BIO UBOJICA, A SADA SI..'

GORKO RAZOČARANJE 'Hrabri' Silva otkazao borbu protiv Mirka Filipovića, Cro Cop poludio: 'Koja kukavica, tako ću te nalupati kad te prvi put vidim!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2016. 14:00

Mirko Filipović trebao se 29. prosinca boriti protiv 40-godišnje legende slobodne borbe Wanderleija Silve, ali sada je jasno da od tog meča neće biti ništa.

Brazilac je manje od mjesec dana prije Rizinovog turnira u Saitama Areni otkazao nastup i razočarao navijače, a još više samog Mirka.

“Upravo sam dobio poruku iz Rizina da se Wanderlei Silva uplašio i otkazao borbu sa mnom za Novu Godinu, a kunem se da sam neki dan rekao Stipi Drvišu da imam filing da će ovaj eskivirati borbu. I jutros dobijem poruku. Koja je to kukavica, bio je hrabar kad me prozvao u srpnju da želi borbu sa mnom u prvom krugu turnira. Bio je hrabar kad je držao predavanje na presici nakon moje zadnje borbe kako ćemo nas dvojica prirediti borbu za pamćenje. Nije sramota uplašiti se niti izgubiti borbu, ali je sramota glumiti mangupa, a znaš da se nemaš namjeru boriti.

Ja zaista ne volim trash talk, ali Wanderlei Silva, ako se pojavis u Japanu u bilo kojoj ulozi osim da se boriš sa mnom, tako ću te nalupati i to tamo gdje te prvi put vidim. Bilo u hotelu, bilo u Saitama Areni. Nekada si bio pravi ubojica u ringu i beskompromisni borac, a sada si samo ‘scared homie’ “, napisao je Filipović na svom Facebook profilu.

Mirko i Wanderlei trebali su se susresti u četvrtfinalu Rizinovog turnira u otvorenoj kategoriji, a sada je neizvjesno Cro Cop proći direktno u polufinale ili će dobiti novog protivnika.

Tako je neslavno završila treća epizoda borilačke sage koja je počela prije 14 godina.

Prvi okršaj Cro Copa i Silve dogodio se na PRIDE-u 20 u travnju 2002. godine i završio je bez pobjednika, ali četiri godine kasnije, Filipović je Silvi nanio jedan od najtežih poraza u karijeri.

Dogodilo se to na legendarnom Grand Prixu 2006. godine, koji je Mirko kasnije i osvojio, a Silvu je tada apsolvirao 'high kickom' koji je od tada do danas hit YouTubea i jedan od najatraktivnijih poteza ovoga sporta općenito.

Nažalost, od trećeg okršaja, barem u ringu, neće biti ništa...

Linker
19. travanj 2024 19:55