Matthew Childs / REUTERS
NEVJEROJATAN NIZ VELIKIH IMENA

JOŠ JEDAN ŠOK: JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA BORILAČKOG SVIJETA PALA ZBOG DOPINGA! Trebao je biti zvijezda večeri, sada je izgubio sve

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2017. 09:44

Lošim vijestima iz svijeta MMA-a danas nema kraja. Iz USADA-e je došla vijest kako je Anderson Silva pao na doping testu te je automatski otkazana njegova iduća borba, koju je trebao održati za dva tjedna u Šangaju, piše Fight Site.

Silva je tamo trebao predvoditi UFC Fight Night 122, prvi event koji će UFC ikada održati unutar granica Kine i bio je velika uzdanica za probijanje na najveće svjetsko sportsko tržište. No, iz USADA-e je danas došla najgora moguća vijest, vijest koja će vjerojatno značiti kraj karijere legendarnog borca, po mnogima najvećeg borca u povijesti.

Iz USADA-e su obavijestili kako je 42-godišnji Silva dobio pozitivan nalaz testa odrađenog na uzorku uzetom 26. listopada. Nije navedeno na koju je supstancu Silva bio pozitivan, kao što još uvijek nema komentara od strane borca ili nekoga iz njegovog tima.

Silva je već pao na doping test nakon borbe protiv Nicka Diaza, koju je odradio u siječnju 2015. godine. Tada su u pitanju bili steroidi, a Silva je kažnjen s 380.000 dolara i jednogodišnjom suspenzijom. Budući da je u pitanju ponovni prekršitelj, iako prvi pad nije bio pod jurisdikcijom USADA-e, Silvi prijeti suspenzija koja će mu sigurno značiti i kraj uspješne borilačke karijere.

UFC je objavio kako traži zamjenu za Silvu te da će Kelvin Gastelum i dalje ostati u glavnoj borbi navedenog eventa.

Linker
20. travanj 2024 15:27