Screenshot
ISTINA KOJU JAVNOST NE ZNA

LEGENDA MIRKO ZA SN OTKRIO PRAVU POZADINU PRIČE - OSTALO MU JE MANJE OD GODINU DANA 'Nakon toga nema ni govora o borbama i zato je sad ili nikad!'

MIRKO FILIPOVIĆ Veliki hrvatski borac u razgovoru za Sportske novosti pojasnio zašto je izazvao Fjodora i koliko je realno da do borbe doista dođe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. ožujak 2017. 18:37

Mirko Filipović prije koji je dan objavom izazova Fjodoru Jemeljanjenku za obračunom u ringu uskovitlao MMA prašinu, izazvao priličnu pozornost poklonika ovog sporta, svojih navijača, medija. U prvi je tren objava imala prizvuk senzacije jer je u nekih insinuirala na povratak borbi, no, istina je malčice drukčija.

Nisam nikome dužan

Mirko Filipović imao je od povratka iz Japana u siječnju doista ne baš mali broj ponuda, novčano vrlo izdašnih, ali je sve odreda odbio. Iz razloga što je, kako je i sam istaknuo po povratku u Zagreb, zaključio karijeru. No, činjenica je i da je doista ne samo po povratku, već i koji dan kasnije u intervjuu za SN (pa i za ostale tiskovine) bio izjavio, tih prvih siječanjskih dana ove godine da bi volio, ako bi bilo moguće, imati još jednu borbu. Oproštajnu borbu.

- Prvo, nikome nisam dužan polagati račune i objašnjavati svoje postupke - jučer je za SN potvrdio Mirko Filipović.

- Drugo, rekao sam da sam završio svoju karijeru i to stoji i dalje, ali sam jednako tako rekao da bih volio imati oproštajnu borbu. Tu sam mislio isključivo na Fjodora jer me samo ta borba zanima. Ujedno, samo s njim još mogu jednom ući u ring i boriti se jer borbi i krvavih treninga mi je dosta. Ovo bih ipak s guštom odradio. Sad je došlo vrijeme pozvati ga da odradimo borbu ako on pristane. Zato što je ona borba s Fjodorom iz 2005. bila dio povijesti slobodne borbe, a i moje osobne. U nju me gura samo sportski motiv.

U prvim komentarima na društvenim mrežama, primjerice, dosta velik broj vaših navijača je spominjalo da vam ta borba ne treba, da ste za njih “najveći prvak”. Koji je vaš stav glede takvih razmišljanja?

- Zahvaljujem se svima na podršci, ali ovo je moj život i ne razmišljamo svi na isti način. Ta borba je, naravno, i rizik za mene, ali rizik koji bih ja prihvatio. Zašto? Ha... takav sam i kraj priče.

Ne manje bitno, možda čak i najvažnije, u kakvom ste tjelesnom i zdravstvenom stanju? U kakvom je stanju koljeno, koje je operirano nema tomu davno i što veli liječnik? Ne postoji li preporuka da se držite podalje od borbe i ringa?

Ispunio sam obećanje

- Čekao sam dva mjeseca od operacije da vidim u kakvom je stanju koljeno. Kontrolni pregled u ponedjeljak je bio zadovoljavajući, a to sam čekao da bih mogao pozvati Fjodora na borbu.

Koliko je stvarno realna mogućnost da do te borbe uistinu dođe i kada?

- Koliko je realno, ne znam. Fjodor mora pobijediti Mittrionea u lipnju i mora prihvatiti borbu. Hoće li se obje stvari poklopiti, ne znam, ali ja sam sebi i svojoj ekipi obećao da ako osvojimo pojas Rizina, da ćemo izazvati Fjodora na oproštajnu borbu, jasno, ako mi zdravlje dopusti. Pojas sam osvojio, koljeno koliko-toliko sanirao da može izdržati još jedne pripreme jer me svakako vrlo brzo, vjerojatno početkom iduće čeka ugradnja umjetne hrskavice. Nakon toga nema ni govora o borbama i zato je sad ili nikad.

Je li vam se Fjodor u međuvremenu javio, kontaktirate li?

- Nemam kontakt s njim

Ta borba, ako bi do nje došlo, bila bi organizirana u...? Tokiju? Ili postoji li opcija s, recimo, zagrebačkom Arenom?

- Ako se sve poklopi, naša borba bi se mogla dogoditi u listopadu ili studenom, ali to je sve ako. Što se mjesta tiče, ne znam gdje bi se ta borba mogla održati ako do nje dođe, ali pretpostavljam negdje u SAD-u.

Linker
16. travanj 2024 05:34