Screenshot
ČEKA SE KONAČNA ODLUKA

NE SAMO DA SE MIRKO FILIPOVIĆ VRAĆA, CRO COP NASTAVLJA KARIJERU U VELIKOM STILU Neće biti samo jedna, nego nekoliko borbi u Japanu!

POVRATAK STAROG ASA Mirko Filipović, najveća hrvatska zvijezda mješovitih borbi, vraća se ponovo u ring u 44. godini, kao što je i najavio u Sportskim novostima 23. listopada
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. studeni 2017. 19:16

Mirku Filipoviću, poznatijem samo kao Cro Cop, nije očito dosta ni Japana, ni borbi, niti ringa. Jučerašnja vijest o njegovu povratku, koja je prohujala web-prostorom, čak i nije vijest. Poglavito ne nova.

U Sportskim novostima od ponedjeljka 23. listopada Filipović je na spomen povratka rekao:

- Iskreno, doista sam na umu imao samo borbu s Fjodorom. Od te borbe nema više ništa, niti je više želim. Fjodor, na moju žalost, nije ni blizu one negdašnje forme. Pauza koju je napravio je bila očito prevelika, to se odrazilo na njega. Ja sam, pak, od Nove godine naovamo dobio dosta ponuda za nastupe, konstantno mi ih nude. Trenutačno pregovaram za nastup na Staru godinu u Rizinu, no, ništa još dogovoreno.

Ugovor je ‘popeglan’

U tom trenutku doista i nije bilo, makar je već i tada u MMA krugovima bilo i više no jasno da se Mirko vraća te je samo pitanje kad će to biti službeno objavljeno. Odnosno, odluka je već donesena, valjalo je samo “popeglati” sve stavke u dogovoru.

Vrlo je izvjesno da se to sada dogodilo s obzirom na to da se u međuvremenu oglasio Nobuyuki Sakakibara. Riječ je o čelniku japanske borilačke promocije Rizin. Iste one u kojoj je Cro Cop slavio u posljednjoj borbi 31. prosinca 2016. Sakakibara je na društvenim mrežama objavio sljedeće:

“Pobjednik Rizin Grand Prixa 2016. Mirko Cro Cop vratit će se u Rizinov ring nakon godinu dana. Odlučio se boriti pred svojim voljenim japanskim navijačima još nekoliko puta prije umirovljenja. Dok ne objesi rukavice o klin, volio bi se boriti protiv poznatih suparnika. Pratite posljednje poglavlje Mirkove karijere.”

Ne bi, dakle, trebalo biti upitno hoće li se ili neće Cro Cop još boriti. Čak nije riječ ni o samo jednoj borbi, već su moguće dvije-tri. Vremenski otprilike sve do lipnja 2018. Dakako, uz pretpostavku savršenog zdravstvenog stanja, koje je desetak mjeseci nakon operacije hrskavice koljena i terapije matičnim stanicama, prema Mirkovim riječima, savršeno. Ili opet, kako je to Cro Cop rekao u posljednjem istupu za SN prije nekoliko tjedana.

Koljeno je super

- Sasvim normalno opterećujem koljeno, kao u najboljim danima. Pod punim opterećenjem. Sve je u redu. Preporučujem svima koji imaju probleme s koljenom, s hrskavicom, metodu ugradnje matičnih stanica - govorio je Mirko Filipović 23. listopada.

Mirko protiv 47-godišnjaka koji je pobijedio Fedora!

Po zasad neslužbenim informacijama, prvi Mirkov protivnik trebao bi biti japanski veteran Tsuyoshi ‘TK’ Kosaki. Legendarni hrvatski borac ući će u ring s 47-godišnjim Kosakom 31. prosinca ove godine.

Iza Kosake je trenutno omjer od 27 pobjeda uz 19 poraza i 2 neodlučena susreta, a najpoznatiji je po tome što je još davne 2000. postao prvi čovjek koji je zaustavio Fedora Emelianenka i to nakon 17 sekundi borbe koju je prekinula posjekotina na ruskom velikanu.

Mirko je u nedjelju na svom Facebook profilu objasnio odluku o povratku.

Linker
22. travanj 2024 17:39