sn arhiva, Facebook
KING MIRKO

SVIMA KOJI PRIČAJU DA JE RIZIN 'DRUGA LIGA' Mirko je sa 42 godine napravio nevjerojatnu stvar! Pa srušio je prvaka svijeta koji je trenirao s Fedorom!

IGOR POKRAJAC Iskusni MMA borac i sukomentator Mirkovih borbi oduševljen je Filipovićevim izdanjem u Japanu
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. siječanj 2017. 19:04

Igor Pokrajac je već u izravnim prijenosima izrazio svoje oduševljenje...

- Ako ste slušali, sve sam rekao. Stvarno ne znam što bih novo mogao dodati.

Međutim, jedan tako iskusan MMA borac, a pritom i odličan stručni sukomentator, uvijek ima što za reći. Pogotovo kad govori o Mirku Filipoviću.

- Zadovoljni možemo biti svi, a ja sam pritom i izuzetno sretan jer je Mirko sa 42 godine napravio nevjerojatnu stvar. Doći do pobjede u ovakvom turnirskom sustavu je zaista fascinantno.

Po Pokrajcu tu nije ključna stvar sami pojas, već način na koji je Cro Cop do njega došao.

- Sve tri pobjede ostvario je prekidom, što je fantastično. Međutim, tu odmah trebam naglasiti da nisam iznenađen. Govorio sam o tome i u najavama, Mirka sam i prije početka vidio kao apsolutnog pobjednika Riznova Grand Prixa.

Jake pripreme

Put do njega nije bio nimalo lagan...

- Protivnici su bili sve samo ne bezazleni. U finalu je pao prvak svijeta u hrvanju grčko-rimskim stilom, u polufinalu 10 godina mlađi i vrlo neugodni Baruto, a možda i najveća pobjeda bila je četvrtfinalna. King Mo je također puno mlađi od Mirka, a trenira u Fjodorovu kampu. Općenito su svi protivnici u Japan došli nakon priprema u boljim uvjetima. Dok je Mirko radio “samački” u svojoj dvorani u Zagrebu, Iranac je, recimo, pripreme napravio na Tajlandu. Ali stari je to vuk, protiv njega bolji uvjeti za trening i pripreme ne znače ništa.

Iako je teško uspoređivati borce u različitim organizacijama, gdje ovo što smo vidjeli u Japanu na kraju 2016. smješta Mirka Filipovića u usporedbi s najboljim MMA borcima na svijetu?

- Dobili smo potvrdu onoga što je većina i znala. Mirko Filipović je još uvijek u svjetskom vrhu, još se može nositi s daleko mlađim borcima. S obzirom na to da su mlađi bi trebali biti i spremniji, ali sumnjam da bilo tko može reći kako je spremniji od Mirka. Čak i u ovim godinama.

Igor Pokrajac je na kraju objasnio i zašto je Cro Cop jedan od najvećih prvaka u povijesti ovog sporta...

- Unazad 20 godina je osvojio sve što je mogao. Gdje god je nastupao, Mirko je bio prvak, neprekidno je u svjetskom vrhu gotovo dva desetljeća. I prsti jedne ruke su previše za nabrojiti ljude koji se mogu usporediti s njim.

Linker
27. travanj 2024 01:26