screenshot
PREKINUO NEGATIVNI NIZ

UČENIK MIRKA FILIPOVIĆA POBIJEDIO POZNATO IME BORILAČKOG SPORTA Cro Cop poručio: 'Zadovoljan sam, ali imamo mi još puno posla'

POBJEDA CRO COPOVA UČENIKA Satoshi Ishii, olimpijski pobjednik u judu 2008, koji je bio na pripremama u Zagrebu, upisao pobjedu u Rizinu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. travanj 2017. 17:13

Učenik Mirka Filipovića Japanac Satoshi Ishii (30), nekoć olimpijski pobjednik u judu (Peking 2008), koji je samo godinu dana kasnije otkrio svijet mješovite borbe, u kojem će ga Cro Cop dvaput svladati, u noći sa subote na nedjelju napokon uspio prekinuti niz od tri uzastopna poraza u MMA-u. U Yokohami je na novoj Rizinovoj priredbi Ishii svladao Amerikanca Heatha Herringa (39).

- Gledao sam borbu i u redu je, zadovoljan sam - u prvoj će kratko reakciji nakon borbe štićenika mu, Mirko Filipović.

- Dobra pobjeda, ali imamo mi tu još dosta za odraditi.

Dugačka pauza

Drugim riječima nastavljate suradnju?

- Naravno, javio mi se nakon borbe, a uskoro dolazi u Zagreb i nastavljamo dalje s treninzima.

Glede Japančevog suparnika iz nedjeljne borbe, riječ je o Teksašaninu i već veteranu u MMA-u koji se ne može pohvaliti odveć dojmljivim brojkama. Od 45 borbi Heath Herring ima 28 pobjeda, ali sve to do 2008, kada je napravio pauzu. Koja, uzgred budi napisano, i nije bila tako kratkotrajna. Trajala je punih osam godina, sve do 2016, kada se vratio upravo u Rizinov ring i izgubio u četvrtfinalu od Iranca Amira Aliakbarija. Istog onog kojeg će dva dana kasnije, 31. prosinca po japanskom vremenu, Mirko Filipović dobiti u finalu.

Zanimljivo da se na prošlonedjeljnoj Rizinovoj priredbi borio, i to u glavnom dvoboju večeri, i spomenuti Aliakbari. On je također pobijedio, i to Brazilca Geronima dos Santosa. Očito da nakon odlaska Mirka Filipovića iz ringa sada i njegovi suparnici konačno mogu nekog pobijediti.

Linker
26. travanj 2024 16:24