Mirko Filipović slavi
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
RIZINOV SPEKTAKL

SPEKTAKL U SAITAMI, EKSPRESNA POBJEDA MIRKA FILIPOVIĆA Cro Cop je ugušio Korejca za nešto više od dvije minute, pa bacio rukavicu izazova

Legenda borilačkog sporta Mirko Filipović (42) pobijedio je u svojoj povratničkoj borbi. Godinu i pol nakon objave o odlasku u mirovinu savladao je 11 godina mlađeg Korejca Hyun Man Myunga u 1. kolu Rizinovog Grand Prixa na mjestu gdje je prije deset godina osvojio Prideov Grand Prix. Sve je bilo gotovo u prvoj rundi, odnosno nakon dvije minute i 20 sekundi borbe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2016. 10:01

Korejac nije imao nikakve šanse. Iako je startao dobro, Filipović se pokazao kao klasa više i sjajnim zahvatom gušenjem savladao je suparnika, izborio četvrtfinale i pobrao ovacije publike.

Sama borba bila je brzo gotova, a onda je Mirko u svom govoru nakon pobjede iznenadio organizatore. Naime, uzeo je mikrofon u ruke i izazvao velikog rivala Wanderleija Silvu.

"Čuo sam da se Wanderlei Silva želi boriti sa mnom. Pa neka dođe", prozvao je hrvatski borac Silvu, koji se potom popeo u ring.

"Želim se boriti s najboljim, a Mirko je večeras najbolji", odgovorio je Silva, a potom su uslijedili pregovori s organizatorima usred ringa. Rezultati istih još nisu poznati jer ždrijeb nije vodio Filipovića na Silvu.

Četvrtfinale je na rasporedu 29. prosinca, dok će se polufinale i borba za pojas održati na Staru godinu.

-----------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

1. runda - Krenula je borba. Korejac je krenuo agresivno i stjerao Cro Copa uz konopce. Mirko se uspio odhrvati i bacio je Korejca na parter. Zauzeo je dominantnu poziciju i napada Man Myunga. Tuče ga šakama. Ubrzo je Mirko uspio zauzeti sjajnu poziciju i zahvatom gušenjem doći do 32. pobjede u profesionalnoj karijeri. Korejac je tapkao i sudac nije imao izbora i morao je prekinuti meč. Sve je bilo gotovo nakon dvije minute i 20 sekundi.

12.42 - Trenutak koji smo čekali od ranog jutra napokon je došao. U tijeku je predstavljanje Mirka Filipovića i Korejca Hyun Man Myunga. Borci upravo ulaze u ring, prvi izlazi Korejac. Za njim izlazi Mirko Filipović uz taktove pjesme 'Wild Boys'.

12.35 - Još je jedna borba samo preostala do borbe Filipović - Man Myung. U njoj je Baruto Kaito pobijedio veterana Kazuyokija Fujitu odlukom sudaca.

11.40 - U ovim trenucima u Saitami je u tijeku kratka pauza. Dvije su borbe ostale do one Filipovićeve, a u prethodnoj je Asen Yamamoto pobijedio Kizaemona Saigau odlukom sudaca.

10.55 - Samo tri borbe još su preostale do početka okršaja koji nas najviše zanima, onog između Mirka Filipovića i Hyun Man Myunga.

10.30 - Završena je šesta borba večeri, ona između Karla Albrektssona i Valentina Moldavskyja u kojoj je slavio potonji borac sudačkom odlukom.

9.50 - Bliži se trenutak kad će u akciju Mirko Filipović. Slavni hrvatski borac poslao je putem Facebooka novu poruku navijačima: "Spremni smo, vrijeme je za povratak u ring".

9.20 - Program se odvija jako sporo. Sada je završena tek druga borba večeri Kanako Murata - Kyra Batara i kako sada stvari stoje teško je očekivati Cro Copovu borbu prije podneva.

8.40 - Završena je prva borba u Saitama Areni. Gledatelji su imali priliku vidjeti pobjedu Gabi Garcije protiv Destanie Yarbrough.

8.00 - U Saitama Areni započeo je Rizinov spektakl, a Mirkova je borba protiv Hyun Man Myunga 11. po redu. Neposredno uoči borbe oglasio se Cro Cop putem Facebooka. "Pozdrav iz Saitama Super Arene, hrama ultimate fighta! I opet u svojoj staroj svlačionici-neprocjenjivo. Kao i briga organizacije da me opet stave u ‘moju’ svlačionicu kojoj sam se toliko puta zagrijavao", napisao je Mirko.

Raspored borbi:

Kron Gracie – Hideo Tokoro
Rena Kubota – Miyu Yamamoto
Mirko Filipović – Hyun Man Myung (Grand Prix)
Kazuyuki Fujita – Baruto Kaito (Grand Prix)
Andy Souwer – Daron Cruickshank
Kizaemon Saiga – Asen Yamamoto
Jiří Procházka – Mark Tanios (Grand Prix)
Karl Albrektsson vs. Valentin Moldavsky (Grand Prix)
Amir Aliakbari – João Almeida (Grand-Prix)
Teodoras Aukštuolis – Szymon Bajor (Grand Prix)
Minoru Kimura – Charles ‘Krazy Horse’ Bennett
Kanako Murata – Kyra Batara
Gabi Garcia – Destanie Yarbrough

-----------------------------------

Linker
17. travanj 2024 01:56