Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRIREDBA U ARENI

VIDEO, FOTO: VELIKI FFC SPEKTAKL U ZAGREBU Večer prepuna fantastičnih okršaja, poslastica večeri pripala srpskom borcu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. prosinac 2016. 23:08

Nakon nešto više od pet sati programa u zagrebačkoj Areni, FFC-ova 27. priredba zadovoljila je 4.000 gledatelja, na žalost, više fenomenalnom produkcijom, nego kvalitetom borbi. Iako je tu bilo iznimno kvalitetnih obračuna, vidljivo je da je pred FFC-om još dug put ako želi doseći razine velikih svjetskih organizacija.

Kombinacija kickboxinga i slobodne borbe bila je osvježenje za publiku u Zagrebu, a prvi su na rasporedu bili kickboksači. U pet borbi FFC, nakon kickboxing programa, ima dva nova prvaka, dva nova izazivača te jednu obranu naslova prvaka. Svi mečevi završeni su odlukom sudaca
Borba za naslov srednje kategorije donijela je najviše kontroverze, točnije, ono što se dogodilo nakon borbe.

Banjolučanin Denis Marjanović, koji je do tog trenutka uživao gromoglasnu podršku Arene, nakon uvjerljive pobjede nad Austrijancem Wimmerom, primajući pojas za prvaka od Milana Bandića počeo je mahati srpskom zastavom te izazvao zvižduke cjelokupne publike.

U glavnoj borbi kickboxing dijela večeri naš Mladen Brestovac dokazao je da je suvereni vladar teškaša pobijedivši Kamerunca iz Francuske Daniela Lentiea. Mlađo je uz podršku domaće publike dominantno obranio naslov jednoglasnom sudačkom odlukom.

MMA dio večeri je ipak gledalištu donio više uzbuđenja. Od šest borbi, tri su završile nokautom, jedna predajom te dvije sudačkom odlukom. Filip Pejić uz podršku svoje navijačke skupine obranio je naslov protiv Bruma u perolakoj nakon sudačke odluke, a Talijana Belluarda je u lakoj tehničkim nokautom svladao Luka Jelčić, kojemu je pojas uručio Igor Pokrajac.

Maro Perak najveće je razočaranje večeri. Nakon iznimno spore borbe Dubrovčanina je porazio Jeremy Kimball brutalnim “ground and poundom” samo 16 sekundi prije kraja borbe.
U glavnoj borbi večeri u pravoj MMA poslastici Srbin Darko Stošić izdominirao je izazivača Diona Staringa i obranio naslov u teškoj nakon jednoglasne sudačke odluke.

- Treniranje s Mirkom Filipovićem i Stipom Drvišem mi je jako pomoglo u pripremi za ovu borbu i iznimno sam im zahvalan - izjavio je zadovoljni Stošić nakon meča.

Linker
24. travanj 2024 17:02