Fjodor Emelianenko i Mirko Filipović
 Tomokazu Tazawa/Getty Images
'PRETRPIO JE NOKAUT NA NOGAMA'

VIDEO: MISTERIJ BORBE STOLJEĆA I POVIJESNE 'OSVETE' CRO COPA Pogledajte što je dvaput spasilo Fedora u meču o kojemu su napisane knjige!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2017. 10:02

Mirko Filipović ili Cro Cop jednom je svojom jučerašnjom objavom na društvenoj mreži privukao pozornost ljubitelja mješovitih borbi, ali i dijela medija.

Naime, 42-godišnji bivši MMA borac je na svojem facebook profilu objavio svoju i fotografiju Rusa Fedora Emelianenka (40) s porukom - “Tko želi vidjeti moju oproštajnu borbu protiv Fedora? Ako se Fedor usuđuje...”.

Dvije rečenice dostatne za potpiriti maštu, postaviti podosta upitnika. Da, i svakako izazvati pozornost novinara, navijača. Mirko Filipović se pak do kasno sinoć još nije javljao, ali zato je u srijedu stigao ekspreni odgovor velikog Fedora koji je na istoj mreži odgovorio kratko, ali jasno: 'Nema problema'.

Emelianenko se trenutačno priprema za svoju, za lipanj najavljenu borbu protiv Matta Mitrionea.

Mirko i Fedor su se jednom tek sastali, 2005. godine, ali taj meč i dan danas pamti borilački svijet kao možda i jednom od najboljih u MMA.

Mirko je tada izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, ali svi koji se sjećaju te ljetne večeri i scena iz Saitama Arene pamte i da je Cro Cop itekako imao svoje šanse, pogotovo u dvije situacije - kada je u prvoj rundi udarcem izbacio Fedora iz ringa što je na neki način spasilo Rusa, te kada je nešto kasnije pokušao borbu završiti atraktivnim high-kickom ali se poskliznuo.

"Udario me koji put svojim širokim krošeom, ali me nije uzdrmao. U prvoj rundi uzdrmao sam ga direktima, pretrpio je nokaut na nogama. I umjesto da ga idem srušiti boksačkim naletom, potegnuo sam high-kick i poskliznuo se. Povuklo me, htio sam borbu atraktivno završiti", pričao je nakon tijesnog poraza Mirko.

Kako bi to izgledalo danas, 12 godina poslije možemo samo nagađati, ali definitivno se radi o borbi koju bi volio vidjeti cijeli borilački svijet, što sugerira i više od 1100 komentara koje je Mirko dobio na postavljeno Facebook pitanje.

Linker
15. travanj 2024 14:44