Screenshot: YouTube
STRAŠNA BORBA U SAD-U

VIDEO: STIPE MIOČIĆ ULAZI U LEGENDU Nevjerojatni Hrvat premlatio Nizozemca već u prvoj rundi meča i obranio titulu svjetskog prvaka!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 11. rujan 2016. 07:25

Stipe Miočić (16-2) obranio je naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji pred euforičnom publikom u svojem Clevelandu. Američkom Hrvatu trebala je samo jedna runda da nokautom svlada znatno iskusnijeg Nizozemca Alistaira Overeema (41-15-1), iako je na samom početku meča bio na rubu poraza.

Overeem je bolje krenuo u borbu i sjajnim lijevim krošeom srušio Stipu na pod, da bi ga potom uhvatio u giljotinu iz koje naizgled nije bilo spasa. No, Miočić se nekako uspio iskobeljati iz Nizozemčevog hvata i nastaviti borbu na nogama.

- Udarao je jače nego što samo sam mislio. Bacio me na dupe, a ta giljotina... trenirao sam da se izvučem iz nje. Ja sam boksač, hrvač, ali treniram ta sr**a svaki dan - objasnio je Stipe nakon meča kako se izvukao.

Nakon neugodnog zagrljaja u mišičavim Overeemovim rukama Stipi je trebalo nekih pola minute da se pribere i lansira svoj napad. Kapitaliziravši svoju odličnu boksačku tehniku krenuo je sa strašnom serijom krošea i aperkata koji su uzdrmali Overeema i gurnuli ga na rub kaveza s kojeg se praktički više nije micao. Nizozemac je uzmicao neko vrijeme oko ruba oktogona, ali je Stipe iskoristio njegov pokušaj "low kicka", srušio ga na pod i dovršio posao brutalnom ground & pound kombinacijom. Čim je sudac rukama označio kraj dvorana je bila u deliriju koji je obično rezerviran samo za LeBrona i Cavse, a ne za omiljenog gradskog vatrogasca i MMA borca.

- Želio sam ga ugasiti, isključiti matricu - rekao je Miočić nakon meča, glasom toliko dubokim i autoritativnim da nam se činilo kao da iz njega progovara četa najopakijih štemera iz najgoreg dijela grada. Čim taj momak pusti glas, jasno je da tu nema zafrkancije...

S druge strane, Overeem se nije pokazao kao najbolji gubitnik. Istina, priznao je da je Miočić bio bolji borac, ali i napao suca prigovorivši mu da je Stipe "dva puta tapkao" u trenutku kad ga je imao u giljotini, što bi značilo da je predao meč.

Joe Rogan ga je odmah uzeo za riječ i zatražio da se na semaforu pusti snimka sporne situacije na kojoj od tapkanja nije bilo ni slučajnog dodira malim prstom, barem iz kuta koji je prikazan. Overeem je vidio da od prigovora koristi biti neće, zahvalio se i ošo ća, kako bi rekli u krajevima s kojih korijene vuče čovjek koji ga je uvjerljivo pobijedio.

Werdum bolji od Brownea

U borbi koja je prethodila Miočiću i Overeemu, Fabricio Werdum je odlukom sudaca svladao Travisa Brownea nakon tri runde. Tu ni u jednom trenutku nije bilo sumnje da će Werdum odnijeti pobjedu, ali ostaje žal što je akcija praktički stala nakon prve runde u kojoj Brazilac nije štedio na atraktivnim potezima. No, za to naprosto nije bilo potrebe jer se Browne pokazao kao nedorasli suparnik kojeg se može pobijediti i bez maksimalnog angažmana.

Werdum se ovom pobjedom vratio starim navadama i korak bliže izazivanju Miočića za naslov prvaka, koji mu je Hrvat uzeo u rodnom Brazilu onim spektakularnim nokautom. Treba još napomenuti da je na kraju meča skoro premlatio i trenera svog suparnika, budući mu je ovaj odlučio "nešto objasniti" što je skoro završilo nokautom večeri. Srećom po sve uključene, osiguranje je bilo na mjestu i bržih refleksa nego oba borca u drugoj i trećoj rundi.

Debakl CM Punka

Zvijezda večeri po mnogima je bio bivši kečer, pisac stripova i deklarirani ateist (što nije popularno opredjeljenje javnih osoba u SAD-u) CM Punk koji se u svojoj prvoj borbi namjerio na Mickeya Galla. U ogledu 39-godišnjeg kečera koji se odlučio baviti pravim borbama i 15 godina mlađeg, gladnog i ekstremno ambicioznog borca rezultat nije mogao biti upitan. Nije to bilo "slatko nasilje" koje je Gall obećao, ali nakon dvije minute borbe je "ugušio" simpatičnog, ali u MMA zalutalog CM Punka.

Ono što CM Punku služi na čast je pobjednička poruka koju je poslao nakon poraza:

- Vjerujte u sebe, slijedite svoje snove!

------------------------------------

UFC 203, rezultati:

Stipe Miočić def. Alistair Overeem, nokaut (R1 4:27)
Fabricio Werdum def. Travis Browne, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Mickey Gall def. CM Punk (giljotina)
Jimmie Rivera def Urijah Faber (30-27, 30-27, 30-27)
Jessica Andrade def. Joanne Calderwood, (giljotina), R1, 4:38

Uvodne borbe:

Bethe Correia def. Jessica Eye, podijeljena odluka sudaca(29-28, 28-29, 29-28)
Nik Lentz def. Michael McBride, TKO (udarci), R2, 4:17
Brad Tavares def. Caio Magalhaes, podijeljena odluka (28-29, 30-27, 29-28)
Drew Dober def. Jason Gonzalez, TKO, R1, 1:45
Yancy Medeiros def. Sean Spencer, submission (rear-naked choke), R2, 0:49

Linker
10. travanj 2024 09:44