Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
'HRVATSKI IROKEZ'

'ŠAKA SA SREDNJAKA' POTVRDILA SJAJNU VIJEST 'Istina je, odlazim s VERN-a i polako se vraćam se u boks! U Hrvatskoj se konačno boksa jako puno'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. studeni 2017. 13:42

“Hrvatski irokez”, “Šaka sa Srednjaka”, jedan od najboljih hrvatskih boksača svih vremena vraća se svojoj prvoj ljubavi boksu. Dakako, ne misli valjda nitko da se vraća u ring. Željko Mavrović vraća se plemenitoj vještini ne bi li podučavao (a on ima što i čemu) mlade naraštaje, plejadu sjajnih nadarenih boksača.

- Istina je, odlazim s VERN-a na Novu godinu, ali u biti odlazim polako i vraćam se u boks - potvrdio je jučer Mavrović.

Na Veleučilištu VERN bio je voditelj sportskog programa od siječnja 2014. godine. Odlično za tamošnje studente, ali za hrvatski boks ipak je kudikamo bolja vijest o Mavrovićevu snažnijem angažiranju i radu u Hrvatskom boksačkom savezu.

- Prije svega ću surađivati sa Šivolijom. Nekako imamo slične škole boksa i načine razmišljanja. To je čovjek s kojim bi i inače rado surađivao oko nekih stvari.

Željko je iznio i dodatne razloge zbog kojih nije odveć dvojio oko povratka. Tu se sve svodi opet na ulogu Bone Bošnjaka kao predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza.

- Bono je već toliko stvari učinio da posla stvarno ima. Danas se boksa jako puno, kako u svijetu, ali tako konačno i u Hrvatskoj. Posebno se dinamizirao sport, uvećao broj borbi da je svim dopušteno sve glede nastupa. Profesionalci mogu i na Igre, ali mogu i u WSB. To daje puno više prilika boksu za kretanje, napredovanje, da se ne ograničavaju. Tu su Bono Bošnjak, ali moram naglasiti i tajnik Marko Marović stvarno napravili posljednje četiri godine vrlo velik posao. Golem pomak koji je vidljiv i po rezultatima svih dobnih skupina. Doista se radujem radu i tom povratku boksu, iako bih ja ipak za sebe rekao da nikada iz boksa nisam ni otišao.

Linker
13. travanj 2024 12:35