Foto: Damir Krajac / CROPIX
KATEGORIJA DO 57 KG

TOPOLOVEC OSTALA BEZ MEDALJE NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU Hrvatica poražena u polufinalu od Mongolke

Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2017. 20:59

Drugog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu u Zagrebu, nastupilo je pet hrvatskih judoka, a najdalje je otišla Tihea Topolovec u kategoriji do 57 kilograma.

Topolovec, srebrna sa Svjetskog kadetskog prvenstva 2015. godine, kroz dan je pokazala zavidnu formu i koncentraciju te s četiri pobjede došla do polufinala, a zatim i borbe za broncu. Na putu su pale juniorska viceprvakinja Azije Uzbekistanka Sultonova i druga nositeljica Poljakinja Kowalcyzk.

U polufinalu je Tihea izgubila od Mongolke Lkhagvatogoo, zlatne sa seniorskog Grand Prixa Ulaanbaatar 2016. godine, a naša predstavnica je poklekla tek u "golden scoreu". Presudila je veća aktivnost Mongolke zbog čega je Topolovec dobila kaznu i upisala poraz. Nažalost, Topolovec je i u borbi za broncu poražena u "golden scoreu" od Belgijanke Libeer, koja je mjesto u četvrtfinalu osigurala pobjedom nad našom Ivom Oberan.

"U te posljednje dvije borbe se vidjela najveća promjena u kategorijama. Kako je Tihea otišla iz 52 u 57 kg, sada ima jače protivnice protiv kojih mora tražiti drugačiji gard. Na to ćemo raditi, ali najbitnije je da je odradila jako dobar turnir i pokazala da može", analizirao je trener Tomislav Marijanović, dok je Tihea ipak bila zadovoljna.

"Nisam potonula nakon polufinala, ali sam tada ušla s više motiva. Ipak, dala sam sve od sebe i nakon što nisam imala očekivanja uoči natjecanja, sada idem dalje na Europsko prvenstvo do 23 godine".

Od ostalih Hrvata Lovre Barišić (do 66 kg) je nakon slavlja protiv Makedonca Jasharija wazarijima izgubio od Azerbejdžanca Ibrahimova. U kategoriji do 73 kg, Dino Strmotić je wazarijem pobijedio Alžirca Zallata, pa ipponom izgubio od Tadžikistanca Abudljoeva, dok je Patrik Sumpor ipponom slavio protiv Mauritanca Edouarda, a ipponom izgubio od Turčina Ciloglua.

Kod judašica, Iva Oberan je pokazala kvalitetu i napredak pobijedivši Bjeloruskinju Minenkovu ipponom nakon minute borbe, dok je protiv Libeer falilo iskustva te je izgubila wazarijem u borbi za četvrtfinale.

Svjetsko juniorsko prvenstvo nastavlja se u petak 20. listopada, kada nastupa šest hrvatskih predstavnika.

Linker
16. travanj 2024 11:01