SN/Arhiva
ODLIČNE BORBE

TRIJUMFALNI UČINAK HRVATSKIH KLUBOVA NA KLUPSKOM EP U ANTALYI Golec do zlata preko olimpijskog pobjednika: 'To je ono što se naziva lijepim skalpom'

TAEKWONDO Marjan treći u momčadskom, a Osvit treći u ekipnom dijelu...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. veljača 2017. 12:22

Vedran Golec (Jastreb) osvojio je zlato u najtežoj kategoriji, iznad 87 kg, dok je u ukupnom momčadskom poretku spomenuti zagrebački Jastreb osvojio srebrnu medalju, a splitski Marjan brončanu! Sažetak je to posljednjeg dana nadmetanja na 5. klupskom EP-u u taekwondou u turskoj Antalyi.

’Lijep skalp’

Nedvojbeno najveći domet ostvario je Vedran Golec. U finalu svoje kategorije Zagrepčanin je imao najsnažniju moguću prepreku - Azerbajdžanca Radika Isajeva. Dostatno je spomenuti da se radi o aktualnom olimpijskom pobjedniku iz Rio de Janeira, zlatnom s 1. europskih igara u Bakuu 2015, svjetskom prvaku iz Čeljabinska 2015. i europskom prvaku iz Bakua 2014. Jednom riječju - najbolji. Samo što je jučer to bio Vedran Golec, koji je u izjednačenom i vrlo neizvjesnom finalu slavio 7:6.

- To je ono što se stvarno naziva “lijepim skalpom” - eksluzivno će za SN jučer iz Antalye Vedran Golec.

- Bio sam drugi nositelj na Prvenstvu, pa sam imao ukupno tri borbe. U prvom sam kolu pobijedio Turčina Mehmeta Kurucija 21:1, na prekid skoro. Sljedeći mi je suparnik trebao biti, barem se očekivalo, Poljak koji ima srebro sa zadnjeg EP-a. No on je izgubio od Azerbajdžanca, suparnika kojeg sam ja prošle godine na EP-u pobijedio u prvom kolu. Sad sam ga opet “maknuo” 20:7. Tako je došlo do okršaja s prvim nositeljem i apsolutno najboljim u ovoj kategoriji, Radikom Isajevim.

Za Vedrana ovo međutim nije ni prva medalja, ali ni prvo zlato s klupskih europskih prvenstava.

- Bio sam već zlatni 2014, a godinu potom osvojio sam broncu. Ovo mi je treća medalja, a drugo zlato - rekao je Golec iz Turske.

No to nije jučer bila jedina medalja za Hrvatsku odnosno Jastrebove. Broncom se okitio Luka Horvat u kategoriji do 80 kg. U prvom je kolu pobijedio Turčina Simseka Okana 8:6, da bi u drugom kolu pao i Poljak Karol Holubowicz 6:5. U polufinalu se boljim pokazao prvi nositelj, aktualni prvak Europe i brončani s OI u Riju Milada Beigi Harchegani, naturalizirani Azerbajdžanac iranskog podrijetla. Harchegani je bio bolji 16:9. Jučer je ujedno nastupao i Hrvoje Šep, također iz Jastreba, u kategoriji do 87 kg. U prvom ga je kolu pobijedio Tunižanin Yassdine Trabelsi, prvi nositelj 15:4.

Podsjetimo, ranije su u konkurenciji muškaraca zlato već osvojili Toni Kanaet (Marjan, do 74 kg), te broncu Marko Mutak (Casper Zagreb, do 74 kg) i Lovre Brečić (Marjan Split, do 63 kg).

U ukupnom momčadskom poretku zlato je pripalo reprezentaciji Azerbajdžana, a slijede dva hrvatska kluba: srebrni Jastreb iz Zagreba i brončani splitski Marjan.

Uspješne i žene

Velikih je uspjeha bilo i u ženskoj konkurenciji. U kategoriji do 67 kg Matea Jelić (Marjan Split) osvojila je srebro, a Doris Pole (Dubrava Zagreb) broncu. Još je ranije Kristina Tomić (Osvit Zagreb) osvojila zlato u kategoriji do 49 kg, dok je Marija Štetić (Dubrava Zagreb) bila srebrna do 62 kg. U ekipnoj konkurenciji, ukupno gledano, zagrebački Osvit osvojio je na koncu treće mjesto.

Linker
19. travanj 2024 16:31