Ilustracija
 Getty Images
RAZNE KOMBINACIJE

VELIKI POTRESI U SVIJETU BOKSA Furyju se oduzimaju sve titule, u ring s legendarnim Kličkom ulazi neporaženi Britanac?

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. rujan 2016. 14:31

Nakon što se Tyson Fury zbog psihičkih problema povukao iz borbe za obranu naslova protiv Ukrajinca Vladimira Klička, u orbitu je vinut još jedan Britanac, također neporaženi, Anthony Joshua.

Njegovu boksačku karijeru prate odlične brojke i uspjesi. Olimpijski je pobjednik iz Londona, srebrni sa Svjetskog prvenstva u Bakuu, vlasnik je pojasa u IBF-u te je u 17 dosadašnjih borbi upisao isto toliko pobjeda.

Joshuin agent Eddie Hearn već je kontaktirao Kličkova menadžera Bernda Boentea i sve indicije vode prema tome da će se borba za ujedinjavanje svih titula dogoditi krajem studenog u Velikoj Britaniji. Naravno, pod uvjetom da se Tysonu Furyju oduzmu titule u WBA, WBO te IBO kategoriji zbog neaktivnosti.

DUESSELDORF, GERMANY - NOVEMBER 28: Tyson Fury in action with Wladimir Klitschko during their IBF/IBO/WBA/WBO World Heavyweight Championship title fight at Esprit-Arena on November 28, 2015 in Duesseldorf, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images
Vladimir Kličko i Tyson Fury

- To je velika borba. Mislim da je Kličko protiv Joshue favorit za 26. studenog. To je posao koji bismo odradili jako brzo, a i moramo, ako želimo da se borba dogodi - kazao je Hearn za Sky Sports dodavši da je njegov borac spreman za veliki izazov, iako on možda dolazi borbu ili dvije prerano.

- U subotu smo došli do Bernda Boentea i od tada smo imali nekoliko pozitivnih razgovora - naglasio je Joshuin menadžer.

U slučaju da Kličko otkaže ili ne pristane, rezervna opcija za Joshuu je Joseph Parker, neporaženi Novozelanđanin, pa će neke borbe u studenom sigurno biti.

U sljedećim tjednima Furyju bi trebale biti oduzete titule koje je osvojio protiv Klička što bi dalo povod za organiziranje borbe protiv Joshue koji posjeduje IBF titulu.

- Neće biti puno suosjećanja kod vodećih tijela i vjerojatno će oduzeti titule i vratiti ih u pogon. Kada se Tyson bude osjećao spremnim, svi ćemo pozdraviti njegov povratak. Ne znamo koliko će dugo biti izvan ringa, želimo mu sve najbolje, ali sport mora ići naprijed - zaključio je Hearn situaciju s Britancem koji je Kličku nanio četvrti poraz u karijeri.

Linker
19. travanj 2024 18:01