Mirko Filipović slavi
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLAVI SE NASLOV U SAITAMA ARENI

ZA POVIJEST! MIRKO JE PRVAK U 42. GODINI Legendarni Cro Cop za dvije minute srušio diva od 120 kilograma i uzeo Rizinov pojas!

Mirko Filipović je novi Rizinov prvak! Legendarni hrvatski borac je u istom danu ostvario dvije rekordno brze pobjede - prvo je za 49 sekundi pao estonski gorostas Kaid ‘’Baruto’’ Höövelson, a Cro Cop je u velikom finalu nokautirao i bivšeg svjetskog prvaka u hrvanju Amira Aliakbarija nakon samo dvije minute borbe!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. prosinac 2016. 08:05

Hrvatska legenda borilačkih vještina 42-godišnji Mirko "Cro Cop" Filipović osvojio je Rizinov Grand Prix u Saitami nakon što je u subotu u finalu poslije dvije minute borbe pobijedio 29-godišnjeg Iranca Amira Aliakbaria.

Filipović je lijevim krošeom prvo uzdrmao Iranca, a potom ga je oborio na tlo i nakon još dva udarca sudac je prekinuo meč.

Iranski borac je bivši svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine (kategorija do 96 kg), i on je u polufinalu nakon dvije runde po pet minuta sudačkom odlukom svladao Rusa Valentina Moldavskog.

Screenshot

Nekoliko sati ranije, u polufinalu, Filipović je poslije 49 sekundi borbe pobijedio estonskog gorostasa Kaida "Baruta" Hoovelsona. Baruto, koji je visok 198 cm i ima čak 180 kilograma, na početku borbe završio je u klinču sa hrvatskom legendom, a onda je Filipović udarcem koljenom u jetru nokautirao bivšeg sumo borca.

-----------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

12.10: Mirko je nakon primanja pojasa održao i emotivan govor u kojem je zahvalio svim svojim navijačima, stručnom stožeru, a posebno starijem sinu Ivanu kojem je posvetio pobjedu

12.00: U tijeku je dodjela pojasa prvaka i nagrade od 100.000 dolara Mirku Filipoviću.

11.53: Mirko Filipović je novi Rizinov prvak! Sijevnuo je jedan moćni kroše, Aliakbari je pao na pod, potom ustao, ali ponovno ga je Filipović srušio jakim udarcem i sudac je morao prekinuti borbu

11.50: Meč je počeo, sretno Mirko!

11.46: Mirko ulazi u ring uz Duran Duran i pjesmu 'Wild boys'

11.35: Završila je i posljednja borba uoči meča godine Mirka Filipovića i nastupa u velikom finalu Rizinovog Grand Prixa. Za nekoliko minuta bi u ring trebali stići Cro Cop i bivši svjetski prvak u hrvanju, Iranac Amir Aliakbari

11.15: Početak velikog finala očekuje se oko 11.40, a Mirko je vrijeme između dva meča kratio u svlačionici, a našao je vremena i za fotografiranje s ring-djevojkama

11.05: Još je samo jedna borba ostala do velikog finala Rizinovog Grand Prixa između Mirka Filipovića i Iranca Amira Aliakbarija čiji početak očekujemo nešto prije podneva.

Tko je Mirkov protivnik u finalu - Amir Aliakbari

Aliakbari ima 29 godina i bivši je svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine. Osim iznimne fizičke snage (120 kilograma) i sjajnog snalaženja u parteru, Iranac nije nimalo bezopasan u stand-up borbi što je pokazao u prva tri meča karijere koje je završavao tehničkim nokautom.

U polufinalnom meču protiv Rusa Valentina Moldavskyja se ipak oslonio na fizičku prednost i borbu u parteru. U prvoj je rundi srušio i izmorio Rusa, a istom je taktikom nastavio i u drugoj rundi kad je više puta rušio protivnika i na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca. Bila mu je to peta pobjeda u karijeri i zasad nema niti jedan poraz.

Najzvučnija pobjeda bila mu je ona u četvrtfinalu Rizinovog turnira, kada je odlukom sudaca pobijedio Heatha Herringa, bivšu zvijezdu Pridea i UFC-a koji se u Rizin vratio nakon deveg godina pauze.

8.15: U velikom finalu RIZINOVOG turnira borit će se Mirko Filipović i svjetski prvak u hrvanju Amir Aliakbari koji je u drugom polufinalu pobijedio Rusa Valentina Moldavskyja odlukom sudaca.

8.05: Čekamo Mirkovog protivnika u velikom finalu. U tijeku je drugi polufinalni me između Iranca Amira Aliakbarija i Rusa Valentina Moldavskyja.

7.55: Meč je završio nakon 50-ak seknudi. Odmah je Baruto napao Mirka i stjerao ga u klinč, ali Cro Cop ga je nekoliko puta pogodio koljenom u pleksus i srušio, a sudac je morao prekinuti borbu. Filipović je odmah otišao u svlačionicu na odmor i pripremu za finale koje očekujemo oko podneva! Drugi polufinalni par su Iranac Amir Aliakbari i Rus Valentin Moldavsky.

Screenshot: Facebook

7.54: Borba je počela, Baruto će odmah ići na rušenje! Sretno Mirko!

7:50: 180 kilograma teški i dva metra visoki estonski div Baruto je odradio predstavljanje, na redu je Mirko koji ulazi u ring uz antologijski hit Duran Durana 'Wild boys''

7.40: Prva borba završila je pobjedom domaćeg borca Nasukawe, očekujemo veliko polufinale Mirko Filipović - Baruto

7.35: Počela je prva borba nakon kojega je na rasporedu polufinalni meč između Filipovića i Baruta. U ringu su Tenshin Nasukawa i Kawika Oligo

7.20: I dalje traje spektakularno otvaranje polufinala i predstavljanje boraca. Meč Filipovića i Baruta je drugi po rasporedu, a veliko finale očekuje se oko podneva.

7:00: Počelo je polufinale RIZIN-ovog turnira u prepunoj Saitama Arreni, Mirko i Baruto izlaze u ring uskoro, nakon meča između Nasukawe i Oliga.

-------------------------------------------------------

RASPORED MEČEVA

Grand-Prix finale: Cro Cop - Amir Aliakbari

----------------------------------------------------------

Kron Gracie pobijedio Tatsuyu Kawajirija - gušenje

Erson Yamamoto pobijedio Hidea Tokoru - poluga na ruku

RENA pobijedila Hannah ''Tyson'' Gujwan - nokaut

Miyuu Yamamoto pobijedila Andy Nguyen - poluga na ruci

Kizaemon Saiga pobijedio Dillana Westa - tehnički nokaut

Gabi Garcia pobijedila Yumiko Hottu - tehnički nokaut

Hayato "Mach" Sakurai pobijedio Wataru Sakatu - tehnički nokaut

Grand-Prix: Amir Aliakbari pobijedio Valentina Moldavskog - podijeljena odluka

Grand-Prix: Mirko Cro Cop pobijedio Baruta - tehnički nokaut

Tenshin Nasukawa pobijedio Kawiku Oliga - gušenje

-------------------------------------------------------

Linker
13. veljača 2024 18:16