K1 i Boks

Deontay Wilder već ima dogovorenu sljedeću borbu ovog ljeta unatoč nadolazećem meču protiv Zhileija Zhanga

Deontay Wilder

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Turki Alalshikh objavio je kako je zamislio ovu borbu kao simboličnu ‘predaju baklje‘ mlađem naraštaju

Bivši WBC prvak, Deontay Wilder, suočava se s teškim zadatkom protiv Zhileija Zhanga za samo mjesec dana u pokušaju da se vrati na pobjedničke staze nakon trećeg poraza u svojoj karijeri. Međutim, to nije spriječilo ‘Brončanog Bombardera‘ da pristane na još jednu borbu u kolovozu, i to protiv visoko rangiranog suparnika.

Wilder je bio poražen jednoglasnom sudačkom odlukom od Josepha Parkera u prosincu. Parker je dominantno pobijedio, gotovo ne izgubivši niti jednu rundu. Samo tri mjeseca kasnije, novozelandski boksač je ponovno uspio doći do pobjede protiv opasnog Zhanga što mu je omogućilo da se etablira kao ozbiljna prijetnja teškaškom prijestolju.

I Wilder i Zhang su doživjeli poraze i sada se nalaze u situaciji da, ako žele borbu za naslov, moraju pobijediti svoju sljedeću borbu. Stoga njihov obračun na ‘Matchroom protiv Queensberry 5v5‘ priredbi 1. lipnja ima posebnu težinu gdje oba borca idu na sve ili ništa, obojici je ovo posljednja prilika da ostanu u utrci za titulu.

Ipak, već jučer, mjesec dana prije tog susreta, Turki Alalshikh se obratio javnosti putem društvenih mreža. Otkrio je svoje namjere o organiziranju borbe kao simbolične ‘predaje baklje‘ između Amerikanaca, Wildera i ‘budućnosti teške kategorije‘ - Jareda Andersona. Naravno, pretpostavljajući da će Wilder biti spreman boriti se 3. kolovoza u Los Angelesu.

"Talentirani Jared Anderson sada je s nama na priredbi Riyadh Season 3. kolovoza u LA-u protiv ‘Brončanog Bombardera‘ Deontay Wildera - ako bude spreman nakon borbe 1. lipnja protiv Zhilei Zhanga.‘‘, napisao je Saudijac.

"Uvijek sam vjerovao da će boks biti na vrhuncu kada imate mlade američke teškaše poput Jareda Andersona i također vjerujem u njegov talent i njegovu obećavajuću budućnost. Moj savjet njemu je ‘Fokusiraj se na svoju budućnost, trening i posvećenost i postići ćeš svoje ciljeve.‘ ‘‘

"Radujem se suradnji s Top Rankom ponovno - Riyadh Season 3. kolovoza u LA-u, bit će za povijest!"

Anderson je 24-godišnji neporaženi talent sa 17 profesionalnih pobjeda od čega je njih 15 ostvario nokautom. Trenutno drži ‘WBC USA Heavy‘ i ‘WBO International Heavy‘ pojaseve.

Priredba u kolovozu je prepuna vrhunskih mečeva. Predvođena je argumentiranim ‘pound-for-pound‘ brojem jedan, Terenceom Crawfordom, koji će debitirati u super velter kategoriji i koji se nada da će postati četverostruki svjetski prvak u okršaju s vlasnikom WBA pojasa, Israilom Madrimovom.

U međuvremenu, Isaac Cruz brani svoj WBA naslov po prvi put, Tim Tszyu susreće se s Vergilom Ortizom, a Andy Ruiz se vraća nakon dvogodišnje pauze kako bi se suprotstavio glasnom Jarrellu ‘Big Baby‘ Milleru.

Dodatak borbe Wilder-Anderson na ovu priredbu učinio bi ju jednom od najvažnijih boksačkih događaja ove godine, s velikim interesom za svaku borbu. Međutim, sve ovisi o tome kako će Wilder proći protiv Zhanga 1. lipnja.

Linker
15. svibanj 2024 14:16