K1 i Boks

Ryan Garcia: ‘Steroidi vam ne pomažu. Da sam bio na njima, bio bih u puno boljoj formi nego što sam bio u meču‘

Ryan Garcia 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
S obzirom da je B-uzorak negativan, šanse da se pobjeda poništi nisu baš velike. No, ipak valja pričekati i očitovanje službenih tijela

Vjerojatno vam je jako dobro poznata saga oko Ryana Garcije i nedavnog pada na doping testu. Jučer su došli podaci koji mu idu u prilog, odnosno, B-uzorak je pokazao kako ipak nije pozitivan na supstancu za koju se govorilo da jest na A-uzorku.

Ostaje nam da i dalje pratimo ovu situaciju, a povodom svega se ponovno oglasio i sam Garcia. Naime, Garcia tvrdi da nije bio na nikakvim steroidima, a kao razlog je naveo da steroidi ‘‘ništa ne pomažu‘‘ sportašima:

‘‘Steroidi vam ne daju nikakvu prednost. Kakvu bi vam prednost i mogli dati? Steroidi vam ne mogu pomoći s vještinom, tajmingom. Da sam bio na steroidima, bio bih u poprilično boljoj formi nego što sam bio. Doslovno sam pio svaki dan, pušio travu, nisam prestajao sve do je**ne večeri borbe. Ušao sam unutra je**no napušen i prebio ga‘‘, rekao je Garcia za Fully Tilted podcast, a zatim nastavio:

‘‘To je bila kao je**na šetnja po parku. Ponekad sam teže borbe imao na sparingu, brate. Nije uopće bilo teško. Čak je i Devin rekao da ga nitko nikada nije tako deklasirao. Buraz, steroidi ti u tome ne mogu pomoći.‘‘

Garcia je u meču tri puta Haneyja slao na pod i jednostavno je bio bolji boksač. Nakon pobjede je počeo prozivati i druge protivnike, no sada se prvo mora izboriti s ovom situacijom.

Ostaje nam za vidjeti što će biti od cijele ove priče. S obzirom da je B-uzorak negativan, šanse da se pobjeda poništi nisu baš velike. No, ipak valja pričekati i očitovanje službenih tijela.

Linker
13. svibanj 2024 14:44