Ostalo

Demetrious Johnson također se želi okušati u boksu: ‘Ne želim boksati s MMA borcima, hoću meč protiv legende tog sporta‘

Demetrious Johnson

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Ponajveći MMA borac u povijesti počeo je razvijati tendenciju ka odrađivanju boksačkog meča

Tranzicije MMA boraca u boks trend je koji traje već nekoliko godina. Najčešće se radi o MMA borcima na zalasku karijere koji u boksačkim vodama pokušavaju zaraditi nešto veće honorare prije nego ‘‘okače rukavice o klin‘‘. Neki borci poput Josea Alda ili Andersona Silva dugo su sanjali o boksačkim karijerama i financijski motivi nisu jedini razlog zbog kojeg su navukli boksačke rukavice, nego i ljubav ka tom sportu.

Jake Paul, nekadašnji YouTuber, a sada profesionalni boksač, otvorio je vrata boksa brojnim MMA borcima. Tyron Woodley, Ben Askren, Nate Diaz, ovo su MMA borci koji su svoj boksački debi odradili boksajući upravo s Paulom. Anderson Silva također je boksao protiv Jakea, ali to nije bio ‘‘Spiderov‘‘ debitantski nastup u boksačkom ringu.

Uspio je Paul poraziti sve navedene MMA borce, ali često su takvi mečevi nailazili na osude i kritike od strane borilačke javnosti. Prije svega jer je Paul boksao s borcima daleko izvan ‘‘primea‘‘, odnosno, nadboksao je borce koji su na zalascima svojih karijera. Također, borci poput Tyrona Woodleyja ili Bena Askrena prvenstveno su hrvači i boks nikada nije bio njihova jača strana. Jake Paul obojicu je brutalno nokautirao.

Mnoštvo je onih koji mečeve između Paula i MMA boraca ne gledaju kao ozbiljne boksačke mečeve, ali i dalje je pozamašan broj MMA boraca koji bi se rado okušali u ringu s Paulom. Razlog leži u tome da se ne radi o pretjerano kvalitetnom boksaču, ali mečevi protiv njega financijski su isplativi.

Među MMA borcima koji bi se okušali u boksu sada je i Demetrious Johnson. Naravno, Johnson je fizički presitan da bi boksao s Paulom i taj meč automatski otpada. Međutim, ‘‘Mighty Mouse‘‘ je u svom ‘‘MIGHTYcast‘‘ podcastu istaknuo kako ga ne zanimaju boksački mečevi s ‘‘YouTuberima‘‘, MMA borcima na zalasku karijere i imenima koja ne znače previše u svjetskom boksu. Demetrious bi navukao boksačke rukavice ako bi dobio priliku boksati s nekim od velikana tog sporta.

‘‘Otkrit ću vam neke vijesti. Prošle večeri došao sam kući, analizirao sam određeni sadržaj i gledao sam Canela Alvareza. Gledao sam kako boksa i mislio sam si: ‘Oh, moj Bože, ovo izgleda fantastično‘. Zatim sam otišao u dvoranu, odradio sam jiu-jitsu trening, a po dolasku kući našao sam se u kuhinji i rekao sam ženi kako mislim da želim boksati.‘‘, započeo je ‘‘DJ‘‘, a zatim je nastavio.

‘‘37 mi je godina, ove godine napunit ću 38. Mora postojati trenutak kada sportaš pomisli: ‘Hej, trebao bi prestati, opusti se, činiš dobre stvari‘. Ja se trenutno pripremam za sljedeće jiu-jitsu natjecanje i zato je moje tijelo spremno za naporan trening kamp. Volio bih boksati, ali to mora biti protiv pravog protivnika. Ako to bude npr. Manny Pacquiao, definitivno pristajem. Jednostavno mora biti pravi protivnik. Ne želim boksati protiv nekog MMA borca. Ne bih mi to previše smetalo, ali želim boksati s nekim od legendi tog sporta.‘‘, rekao je Johnson.

Ako bi Johnson uspio ishoditi meč s takvim imenom, promotori bi sigurno ‘‘prodavali‘‘ taj meč kao obračun ponajvećeg MMA borca i ponajvećeg boksača u povijesti. Demetrious Johnson svakako je jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, a hoće li dobiti priliku boksati s nekim od velikana ‘‘plemenitog sporta‘‘, vrijeme će pokazati.

Linker
19. svibanj 2024 20:05