UFC

Arnold Allen i Giga Chikadze dodani su na UFC 304 priredbu u Manchesteru

Arnold Allen

 Cole Burston/Zuma Press/Profimedia
Nakon fantastičnih deset uzastopnih pobjeda u UFC-u, Allen je upisao dva poraza zaredom

Arnold Allen će se natjecati pred domaćom publikom.

Više osoba upoznatih s planovima UFC promocije potvrdilo je za MMA Fighting da će Allen ući u oktogon protiv Gige Chikadzea na UFC 304 priredbi koja će se održati 27. srpnja u novom Co-Op Live centru u Manchesteru, u Engleskoj. Super Lutas prvi je izvijestio da je borba u pripremi.

Engleski borac se nada izbjeći niz od tri poraza nakon što je doživio prva dva poraza u svojoj UFC karijeri. Od svog debitantskog nastupa za najpoznatiju promociju nanizao je fantastičnih deset uzastopnih pobjeda u UFC-u, a nakon toga "Almighty" je doživio dva poraza zaredom – jednoglasnim sudačkim odlukama gubio je protiv Maxa Hollowaya na UFC-u Kansas City u travnju 2023. i protiv Movsara Evloeva na svom najnovijem nastupu na UFC-u 297 u siječnju. Prije toga, Allen je ostvario pobjede prekidom protiv Calvina Kattara i Dana Hookera te jednoglasnu sudačku odluku protiv Sodiq Yusuffa.

Poraz od Evloeva nije mu lako pao, tvrdi da je pobijedio tu borbu i da su ga suci zakinuli u bodovanju prve runde: "Svi govore da sam pobijedio u prvoj i trećoj rundi s čim se slažem, to sam i ja osjećao. Nakon prve runde, rekao sam si, ‘Da, osvojio sam tu.‘ Runda broj dva, ne, to sam izgubio, a treća je bila moja. Vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo frustrirajuće. Ovo nije onako kako sam želio započeti stvari u ovoj godini. Jednostavno sam osjećao da sam zaslužio pobijediti"

Chikadze će nastojati pronaći veću aktivnost i kontinuitet u 2024. godini budući da je nastupio samo jednom nakon svog poraza protiv Kattara na UFC Vegas 46 priredbi u siječnju 2022. godine. U svojem jedinom nastupu u 2023.-oj, "Ninja" je ostvario pobjedu sudačkom odlukom protiv Alexa Caceresa na UFC-ovoj priredbi u Singapuru u kolovozu prošle godine. Gruzijac je trebao nastupiti na UFC-u 296 u prosincu, ali morao je otkazati tu borbu protiv Josha Emmetta jer je pretrpio ozljedu prepone.

Linker
11. svibanj 2024 02:17