UFC

Sandhagen vjeruje da O‘Malley ima velike šanse za novu obranu naslova: ‘Ako on ispali svoju raketu...‘

Sean O‘Malley

 MEGAN BRIGGS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
UFC-ova bantam kategorija trenutno doživljava svojevrsnu ‘renesansu‘

Situacija u UFC-ovoj bantam kategoriji odavno nije bila zanimljivija. S tim na umu, Cory “Sandman” Sandhagen (17-4, #3) smatra da trenutni prvak u bantam kategoriji Sean “Suga” O‘Malley (18-1) ima velike šanse da pobijedi prvoplasiranog izazivača Meraba “The Machinea” Dvalishvilija (17-4, #1).

Većini fanova je poznato da je Gruzijac neumorni hrvač te da upravo sa svojim hrvačkim tehnikama najviše ugrožava protivnike. U borbi protiv ruskog borca Petra Yana zabilježio je rekordnih 49 rušenja dok je se u zadnjoj borbi “The Machine” doslovno poigrao s bivšim olimpijskim prvakom Henryjem Cejudom.

"Mislim da Sean ima vrlo dobre šanse da uhvati Meraba i završi ga", rekao je Cory Sandhagen u intervjuu za Fanatics View te nadodao: "Merab je daleko bolji hrvač nego O’Malley, ali je zato O’Malley puno bolji udarač i to će učiniti ovaj meč zanimljivim".

Sandhagen je također pokazao veliku dozu analitičnosti kada je objasnio zašto Merabov grappling nije pogodan za O’Malleya: "Merab kada vas sruši većinom dopusti ljudima da ustanu, ali mislim da to nije pametno za udarača kakav je Sean. Na njegovom mjestu bi ga probao što više držati na podu jer ako uradi ono što je uradio Sterlingu Merab se neće dobro provesti. Ako on ispali svoju raketu na pravo mjesto, gotovo je".

"Sandman" se trenutno sprema za svoje nove izazove. Sljedeći protivnik bi mu mogao biti još jedan sjajan hrvač Umar Nurmagomedov. Bivši “interim” prvak se nada da bi mu ta borba mogla donijeti status izazivača pobjednika meča O’Malley-Dvalishvili.

Linker
27. travanj 2024 07:30