UFC

Holloway istaknuo nastup koji nadmašuje njegovu ‘BMF‘ izvedbu: ‘Ono što sam tada učinio bilo je nevjerojatno!‘

Max Holloway

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikael Ona/zuma Press/profimedia
Na tron svojih osobnih postignuća ‘Blessed‘ je postavio pobjedu nad Joséom Aldom u Rio de Janeiru

Vjerojatno najikonskije trenutke jubilarne UFC 300 priredbe režirao je Max Holloway, koji je krajem pete runde pozvao Justina Gaethjea na otvorenu razmjenu, a onda u unakrsnoj paljbi nokautirao "Highlighta", osvojio "BMF" pojas, u džep stavio 600 tisuća dolara bonusa i završio na naslovnicama praktično svih relevantnih borilačkih medija diljem svijeta. "Blessed", međutim, odlučno tvrdi kako ta izvedba ne predstavlja vrhunac njegove bogate karijere.

"To mora ići na drugo mjesto mojih najboljih postignuća. Odlazak u Rio i pobjeda nad Joséom Aldom, ‘kraljem Rija‘, će uvijek biti na prvom mjestu. Ono što sam učinio protiv Alda bilo je nevjerojatno", rekao je 32-godišnji borac u razgovoru za Sony Sports Network.

Podsjetimo, Holloway je početkom lipnja 2017. na gostujućem terenu, u brazilskoj prijestolnici (UFC 212), pobijedio Alda tehničkim nokautom u trećoj rundi i tako osvojio pojas u UFC-ovoj perolakoj kategoriji, odnosno ujedinio titulu budući da je prethodno bio nositelj privremenog naslova do kojeg je stigao tehničkim nokautom nad Anthonyjem Pettisom (UFC 206). "Featherweight" titulu još je tri puta uspješno obranio (Aldo, Ortega, Edgar) sve dok istu nije izgubio od Aleksandra Volkanovskog.

Linker
24. travanj 2024 08:32