KOPENHAGEN

Martić za finale protiv Wozniacki

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nakon velike je borbe svladala Srpkinju Bojanu Jovanovski 6-4, 4-6, 6-3 i u polufinalu će igrati protiv Caroline Wozniacki
 AFP

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nakon velike je borbe svladala Srpkinju Bojanu Jovanovski 6-4, 4-6, 6-3, te kao i lani izborila polufinale WTA turnira u danskom Kopenhagenu. Prošle je godine u polufinalu turnira u glavnom danskom gradu izgubila od Čehinje Luice Šafarove, a ove godine Martić očekuje još zahtjevnija zadaća – donedavna najbolja svjetska tenisačica i domaća uzdanica Caroline Wozniacki.

No, prije najave polufinala vratimo se izuzetno teškom četvrtfinalnom meču protiv Srpkinje Bojane Jovanovski kojeg je 21-godišnja Splićanka dobila u tri seta nakon 2 sata i 18 minuta igre. Prvi je set ponudio brojne preokrete. Startala je Jovanovski s 2-0, pa Martić okreće na 3-2, da bi opet srpska tenisačica uzela dva gema u nizu. Međutim, tada Petra osvaja tri gema u nizu i prvi set sa 6-4.

U drugom je 20-godišnja Jovanovski, koja je trenutno na 106. mjestu WTA ljestvice, dominantnom igrom izborila 5-2, a više od osvajanja četiri gema Martić nije mogla u tom dijelu susreta. U trećem je setu Srpkinja počela popuštati na servisu, pao joj je postotak ubačenih prvih ispod 60 posto, a načinila je i tri dvostruke pogreške, dok je Martić dodatno podigla taj segment u svojoj igri na 67 posto ubačenih prvih, pa je 57. igračica svijeta realiziravši prvu meč loptu na servis protivnice stigla do prve pobjede iz dva međusobna ogleda s Jovanovski.

Dakle, Petru Martić u polufinalu očekuje susret s najvećom favoritkinjom za pobjedu u Kopenhagenu Dankinjom Caroline Wozniacki od koje je poražena u oba dosadašnja međusobna dvoboja. 2009. godine na US Openu Wozniacki je bila vrlo uvjerljiva sa 6-1, 6-0, da bi godinu dana kasnije upravo na ovom turniru Dankinja slavila sa 6-3 i 6-2. Četvrtfinale tunrira u domovini Wozniacki je osigurala trijumfom nad Francuskinjom Alize Cornet sa 6-0, 6-3.

U drugom polufinalnom meču snage će odmjeriti Njemica Angelique Kerber i Srpkinja Jelena Janković. Kerber je u četvrtfinalu pobijedila sunarodnjakinju Monu Barthel, dok je Janković svladala Estonku Kaiu Kanepi.

WTA Kopenhagen, četvrtfinale:

Martić – Jovanovski 6-4, 4-6, 6-3

Wozniacki (1) – Cornet 6-0, 6-3

Janković (3) – Kanepi (5) 4-6, 6-1, 6-3

Kerber (2) – Bartel (6) 6-2, 0-6, 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:28