NOVI SUDAČKI NAPUTCI

FOTO: DINAMO - SLAVEN 3-0 Soudani hat-tricom uništio Slaven, Boysi potjerani s Istoka!

Dinamo je u 'drugoj brzini' sredio Koprivničane pred rekordno malim brojem gledatelja
 Ronald Gorsic / CROPIX

Niti u šestom međusobnom susretu u ovoj sezoni Slaven Belupo nije uspio otkinuti bod Dinamu . Na Maksimiru su 'modri' pobjedom 3-0 na sjajan način najavili finale Kupa protiv Rijeke (srijeda, 18 sati), a 'hat trick' zabio je Alžirac El Soudani.

U Maksimiru je počelo s minutom šutnje i prisjećanjem na prerano preminulog Ivana Turinu, a u uvodu dvoboja predstavljena je nova metodu borbe protiv buntovnih navijača.

Naime, službeni spiker je upozorio skupinu od stotinjak navijača na istočnoj tribini da moraju poštovati numerizaciju jer će u suprotnom biti izvedeni iz stadiona. Iako je zahtjev legitiman jer bi svi trebali sjediti na mjestima za koje su kupili kartu, postavlja se logično pitanje zašto su samo navijači s istočne tribine bili prisiljeni poštivati numerizaciju? Zašto se ona ne tiče navijača sa zapadne i posebno sjeverne tribine za koju očito vrijede neka druga pravila?!

Zbog dvostrukih kriterija i tih stotinjak fanatika koji su po prolomu oblaka stigli na Maksimir otišlo je s tribine. Neko vrijeme navijali su u prolazu istočne tribine, a nakon 15-ak minuta napustili su stadion.

Nogomet koji su ponudili Dinamo i gosti iz Koprivnice bio je na tragu njihovih prijašnjih dvoboja. Opsada domaćina i armirani bunker Elvisa Scorije s isturenim Vugrinecom koji je vrebao kontru. Dugo je Dinamo pleo mrežu oko Pelina, a do vodstva su mogli nakon prekida koji je izveo Halilović a glavom pucao Ademi.

Na odmor se otišlo s prednošću za Dinamo nakon što se Soudani našao osamljen u petercu gostiju te glavom iskoristio Brozovićev ubačaj. Gosti su imali idealnu priliku izjednačiti u završnici prvog dijela, ali Brlekov pokušaj otišao je iznad Dinamova gola.

Za promašaj ga je Scoria 'nagradio' izmjenom jer je u nastavak umjesto njega u igru ušao Glavica, dok je Zoran Mamić izvadio Husejinovića i ponudio priliku Čopu da malo popravi golgetersku statistiku... U nastavku smo gledali sličnu priču ali s boljom realizacijom. U 83. minuti je Soudani iz blizine svladao Pelina nakon asistencije Pinta dok je dvije minute kasnije svojim prvim 'hat trickom' u dresu Dinama zaključio maksimirsku priču.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3-0 (Soudani 39, 83, 85)

85. minuta - Slaven se raspao, a Soudani je ostvario hat-trick. Ponovno je bio ubačaj s desne strane, ovaj put Brozovića, a Pelin je atraktivno paradom samo namjestio loptu Soudaniju. Alžirac je sa 7-8 metara pucao iz prve, vratar gostiju je loptu dotaknuo, ali to nije bilo dovoljno za spašavanje vlastitog gola.

83. minuta - Sve je rješeno! Pinto je ubacio s desne strane, a Soudani je iz blizine zabio svoj drugi pogodak na utakmici...

76. minuta - Alen Halilović je iz srca kaznenog prostora opalio preko gola, a Zoran Mamić ga je odmah nakon toga izvadio iz igre.

63. minuta - Domagoj Antolić je opalio s 20-ak metara, ali lopta je otišla kraj vrata.

59. minuta - Soudani je zatresao mrežu, ali bio je u zaleđu...

54. minuta - Brozović je s desne strane ubacio prizemnu loptu, Pelin je bio nesiguran, ali Čop je zakasnio.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme.

45. minuta - Kakav promašaj Petra Brleka! Purić mu je namjestio situaciju 'jedan na jedan', a igrač Slavena je opalio preko gola. Koprivničani su promašili prigodu utakmice!

39. minuta - Dinamo je pronašao put do mreže. Antolić je ubacio s desne strane, a Koprivničani su samo gledali kako Soudani s pet metara zabija glavom. I Pelin je možda mogao bolje reagirati, budući da je lopta prošla 'kroz njega'...

35. minuta - Najbolja prilika Dinama! Halilović je ubacio s lijeve strane, a Arijan Ademi, potpuno sam na sedam metara od gola, glavom je tukao preko gola.

24. minuta - Husejinović se šetao po 16-ercu, ali s desetak metara je pucao visoko preko gola.

17. minuta - Alen Halilović je opalio s 18 metara, ali Pelin je bio spreman.

Bad Blue Boysa na stadionu nema! Zapravo, bili su tamo, ali su otišli sa stadiona i prije početka utakmice. Njih stotinjak ih se smjestilo na istočnu tribinu, ali odmah po dolasku službeni spiker ih je preko razglasa zamolio da se razmjeste na tribini sukladno s brojevima na ulaznicama. Zanimljivo, to je tražio samo od Istoka, a ne i od Sjevera i Zapada. Ali, to je stara priča da na Maksimiru ista pravila ne vrijede za sve...

Uvrijeđeni Boysi odmah su napustili tribinu i sada navijaju s prolaza koji vodi na istočnu tribinu... Sve skupa na stadionu je jedva 300-injak ljudi.

2. minuta - Prva kontra gostiju, ali udarac Delića s 15 metara iskosa otišao je ravno u Ježinu.

Utakmica je počela!

Kiša u Zagrebu neumorno pada, a Maksimir je skoro pa potpuno prazan.

DINAMO: Ježina - Pinto, Capan, Šimunović, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Soudani, Husejinović, Halilović

SLAVEN BELUPO: Pelin - Edson, Grgić, Fuštar - Purić, Crepulja, Brlek, Čanađija, Delić, Glavina - Vugrinec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40