MONSTRUM S OTOKA

PEDOFIL PAO NAKON PET GODINA POTRAGE Živio je kao lutalica, a uhićen je jer se htio natjecati za - gradskog vijećnika!

Nakon pet godina praćenja, policija je uhitila pedofila koji je tijekom 80-ih seksualno napastovao tri djevojke, od kojih su dvije bile mlađe od 11 godina. Peter Scott (58), inače iz Manchestera, uhićen je ranije ove godine nakon što je pronađen kako živi kao lutalica na ulicama francuskog gradića Foixa, u blizini španjolske granice, piše Daily Mail.

Policija mu je neuspješno probala ući u trag 2009. godine uz pomoć digitalno obrađenih fotografija koje su prikazivale kako bi mogao uzgledati s obzirom na vrijeme koje je prošlo. Konačno, uhvaćen je dok je predavao zahtjev za putovnicu koja mu je trebala jer je pokušavao postati gradski vijećnik.

Aplikacija je aktivirala alarm mančesterske policije, te je osuđenikizručen preko Europskog uhidbnog naloga.

Scott je u petak osuđen na osam godina zatvora, a morat će se upisati i u registar seksualnih prijestupnika.

Tijekom 80-ih godina osuđenik je redovno vrebao svoje žrtve, a one su to čuvale u tajnosti sve do 2007. godine kada su ga prijavile.

- Naša odlučnost da ga pronađemo je bila veća nego njegova želja da izbjegne ovaj dan - rekla je detektivka Suzanne Keenaghan.

- Zlostavljanje koje su žrtve doživjele svih ovih godina su nezamislive. Ove žene trebaju biti primjer za sve koji su doživjeli slično zlostavljanje - dodala je detektivka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:28