Massimiliano Mirabelli
 Massimiliano Mirabelli / Getty Images
NESLANA ŠALA

DIREKTOR VEĆ PRVI DAN PORUČIO VATRENOM 'VRATIT ĆEMO TE ODAKLE SI DOŠAO' I IZAZVAO SKANDAL 'Mi smo šokirani i razočarani! To je omalovažavajuće...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2017. 10:14

Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli morao se ispričati se za šalu izrečenu u utorak, na predstavljanju novog klupskog pojačanja Nikole Kalinića.

Hrvatski je napadač dres Fiorentine zamijenio dresom Milana, a Mirabelli mu je u šali poručio 'znaš gdje trebaš poslati loptu, inače te vraćamo odakle si došao!', aludirajući na učinkovitost koja se od Vatrenog očekuje na San Siru.

No, u Fiorentini su stvar shvatili vrlo ozbiljno, s obzirom da je Kalinić na San Siro stigao na jednogodišnju posudbu (pet milijuna eura), a Milan bi ga trebao otkupiti tek idućeg ljeta (dodatnih 20 milijuna eura).

Dan kasnije, Fiorentina je izdala priopćenje i oštro osudila Mirabellijevu šalu.

"ACF Fiorentina je šokirana i razočarana formulacijom koju je sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli upotrijebio prilikom objave transfera Nikole Kalinića. Mirabellijev izbor riječi u formulaciji da bi Milan hrvatskog napadača mogao 'vratiti odakle je došao' je omalovažavajuća, neprimjerena, i nepotrebna. Podsjećamo gospodina Mirabellija da je Fiorentina slavni klub čiji su igrači ispisivali nogometnu povijest. Štoviše, ovaj klub predstavlja Firencu, jedan od najljepših i najpoznatijih gradova svijeta. Klub stoga moli za poštovanje kakvo i zaslužuje", stoji u priopćenju Fiorentine.

U Milanu su očito shvatili da šala baš i nije bila tako bezazlena, s obzirom na uvjete ugovora, pa su ekspresno izdali Mirabellijevo priopćenje i ispriku.

"Uvijek sam imao posebno poštovanje i divljenje prema Fiorentini, njezinim vlasnicima, menadžerima i navijačima. Ako je itko moje riječi shvatio kao izraz nepoštovanja, onda se ispričavam. Mislim da je bilo jasno, iz tona ali i mog govora tijela, da se radi o bezazlenoj šali, a nikako o omalovažavanju", poručio je Mirabelli.

Linker
18. travanj 2024 14:52